Introjakt, 3 flotte helger.
Tina
Publisert 18.10.2019 13:39
Oppdatert 20.10.2019 19:16
Introjakt, 3 flotte helger.
En flott elg i siktet.
Her får du en rapport om hva som har skjedd på noen av våre introjakter.

​​​

Jaktutvalget i Sandefjord Jeger og fisker forening har i høst avviklet mange introjakter, også tre helger med introduksjonsjakt på elg. 
Dette har vært et populært prosjekt hvor pågangen til deltakelse har vært stor.

Fire jegere har sammen med hver sin mentor sittet på post og fått opplæring i måten å drive elg på uten hund, men med støyende drivere. Avstandsmåling, hvor sitte på den beste posten, hvordan opptre på post samt om mange andre lærerike hendelser som kan skje på elgpost.
Alle introjegere måtte benytte skytestokk og hadde forbud med å skyte på dyr i bevegelse.
 
Opplevelsene var mange og drevene varte sjeldent mer enn 2-3 timer av gangen. Altså to lange eller tre kortere drev pr dag. 
Over felles måltid på kvelden hadde vi alle en gjennomgang av dagens hendelser for å evaluere og lære mer.
Introjegerne hadde også mulighet for å sitte ute på post på ulike hogstflater de siste to timer før det ble mørkt på kvelden.
 
Helg 1.
elg.jpg

Introjegere Håvard, Ulrik og Daniel Andre` sammen med driver Stine gjennomførte en helg med mange fine opplevelser.
Jaktleder lokker inn en stor elgokse lørdag frem til 40 meter før den vender. Daniel Andre` hadde dermed sin store dag på hoggstflaten.


Hele seansen ble filmet av Jaktleder som lokket inn sekstaggeren.
Søndag på siste drev,i siste time skyter Håvard en stor elgkvige på post sammen med Jaktleder. All planlegging om hvordan dette var tenkt gjennomført falt sammen til en flott seanse som varte i 5 sekunder før et sikkert skudd ble avfyrt etter at Jaktleder hadde stoppet elgen.  En flott avslutning reddet dermed i siste liten elgjakten for disse intro jegerne og mentorer.

 

Helg 2.

Eva, Bjørn, Fredrik og Ole Christian var denne helgen samlet for introjakt. Fredagen ble avsluttet med syn på ku og kalv som vi ikke fikk skutt på, grunnet for lang avstand for mentor Aleksander og introjeger Eva.
Jaktleder bestemte derfor at vi skulle trekke oss stille ut og forsøke igjen på morgenen neste dag.

Fredrik ble plassert i et tårn nære fredagens avslutning og var heldig og skøyt kalven en snau time etter å ha sittet på sin morgenpost bare noen meter fra avslutningen dagen før. 
Altså stod elgkua med sin kalv der gjennom hele natten.

Vi fikk dermed hele lørdagen til skinning og opplæring på slakting og grovstykking i skogen. 
En svært lærerik og fin dag med bål, kaffe og mat i slaktepausene. Kveldene ble benyttet til å sitte på post etter rådyr. En riktig trivelig helg med fint vær gjennom hele jakten.

 

Helg 3.

Nå var det jentene sin tur med Christin, Vibeke, Guro og Ane. Dette ble tidenes korteste intro elgjakt da en fin elgkalv ble skutt tidlig fredag morgen.


Alle som har jaktet etter elgkalv vet at enhver mulighet må benyttes da det er krevende å få ku med kalv ut av skogen. Elgkua trykte også til siste meter etter at driver og mentor Børre hadde etter oppfordring fra jaktleder tatt med den siste firkanten av skog som ennå ikke var drevet ut. Elgkua med kalv kom i stor fart over hogstflaten når de først valgt vår vei over åpningen.

Igjen hadde alle en fin dag med bål og slaktekurs ute i skogen og etter 3 timer båret dyret og grovstykkene ut av skogen idet regnet satte i gang.

Stemningen rundt matbordet var stor på kvelden
Hvor alle delte gode opplevelser og mye lærdom, som alle på hver sin kant hadde opplevet. 
Det ble dermed også tid til fugl og rådyrjakt hele lørdag hvor mentorene dro i en retning, noen andre i annen retning og jaktleder hadde finstykking på kjøkkenet med introjeger.

Samme dag skøyt Ane Ingvill en orrhøne, og Aleksander et rådyr kje på kvelden da mange var ute på rådyrpost med introjegerne.


 
En fantastisk hyggelig avslutning med jenter, etter en unormalt suksessfull introduksjons jakt etter elg over tre uker. Men tross alt, god planlegging og riktig tilrettelegging gir ofte gode resultater når så mange mennesker skal samles for elgjakt. Det er absolutt et krav til både jaktleder, mentorer og jegere for å være og opptre med profesjon for å oppnå suksess på enhver jakt. 
Etter jakten har oppdeling og finslakting av elg på kjøkkenet til SJFF vært en stor del av introjakten hvor nye jegere har gjort seg klar for avreise. Etter dette har hver introjeger kjøpt ut sin part av elgkjøtt.
Spesielt må mentorer og drivere takkes for fremragende jobbing og positiv deltakelse både under jakten og deretter med fin-slakting og fordeling av kjøtt.
SJFF seniorer Børre og Jan har delt av sine erfaringer, sittet på post og drevet dyr alle tre uker, mens Kjell og  Lars også har deltatt med postering og som drivere. 

 
Følg så med på Sandefjord Jeger og fiskerforening sine facebook og web sider, for flere introjakter og frister for søking til neste års mange muligheter for jakt.
Det har vært observert svært bra med fugl, spesielt tiur i begge SJFF sine terreng. Det er mye ledig i november og desember. Send din forespørsel og ønsker for småviltjakt til:
jaktutvalget@sandefjordjff.no
 - Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.