Referater Jenteutvalget
Annik
Publisert 11.04.2019 19:33
Oppdatert 25.05.2020 22:51

​​202​0


Lerdueskyting Fokserød mandager i mai/juni/august/september

Jevnt over er vi ca 15 jenter som møter opp og skyter mandager vår/høst. Vi har fått med oss Geir Arne Hegge, leder jaktutvalget SJFF, og han loser oss gjennom jegerstien på Fokserød lerduebane. Vi får noen duer sponset av foreningen, resten dekker den enkelte. Vi trener på masse forskellige duer/situasjoner, og håpet er at vi kan fylle sekken under jakta til høsten!

IMG_5660.jpeg

IMG_5661.jpeg


​Fluebindekurs med Vidar 5/3

Vidar Numme stiller opp så fort vi ber om hjelp, og bidrar med sin uttømmelige kunnskap om ørretens liv og levnad i sjø og bekkefar. Vi lærte grunnprinsippene for binding av fluer, og prøvde oss på et par forskjellige. Foreningen har et rikholdig kartotek av materialer, og vi gleder oss til mange kurskvelder fremover der vi prøver å liste ut av Vidar alle hemmelighetene i forhold til denne sky fisken og hvordan vi skal lure den opp på kroken vår! Senere i vår blir det fluekastekurs og fisketurer, så det blir plenty av mulighet til å teste dette i den virkelige verden!

827832B6-7EA0-4424-9A7A-A233A74ED040.JPG


Våpenpuss med Geir Arne 26/2

Vi hadde en grundig og systematisk gjennomgang av puss av rifle og hagle på Pukkestad. Geir Arne Hegge, leder av jaktutvalget SJFF, stilte velvillig opp, og lærte oss alle triksene i boka. Vi pusser hagla etter alle kustens regler, og gleder oss til vi kan ta den frem igjen og skyte litt på jentekvelder på Fokserød lerduebane!

FullSizeRender.jpeg


Gapahuktur Furustad 23/1​​

For en fantastisk tur det ble til Gapahuken på Furustad! Lett snø i lufta, og fakler tent innover veien. Eli haddde også fyrt begge bålpannene varme, så når vi kom kunne vi stille hungeren i løpet av 10 minutter. Vi talte til slutt 12 skrubbsultne kvins. Tradisjonen tro avsluttet vi med eplekake med vaniljekrem. 

Takk for oss Eli. Og for at du stelte istand for oss! Vi kommer ti​​​​lbake!​
2019​


Juleavsluting Jenteutvalget 29/11

Årets julebord var et klassisk 'knytkalas', der alle tar med en rett hver, koordinert på forhånd sånn at vi ikke ender opp med 23 ribbetallerkener. Et bredt spe​​​​kter av retter var representert, fra pastasalat, til speke​fat, gresskarsuppe med brytebrød, paier, ostefat og b​acondadler - min personlige favoritt.

Vi benyttet anledningen til å ta et nytt 'lagbilde' når vi først var så mange festpyntede jenter samlet. Etter mat, dessert og høy stemning, var det klart for årets pakkeutdeling. Alle får utdelt et lodd hver, så trekkes det om pakkene vi har hatt med. Pakkeutdeligen var, som vanlig, legendarisk festlig! Alle bidrar med én pakke hver, som kan være hjemmelaget, eller koste i underkant av 100 kroner. Flere sa noen ord og oppsummerte året nydelig, og jeg som leder gleder meg til et helt nytt år med dere! Alle bidrar nydelig til fellesskapet, og aktivitetene som er lagt opp speiler spennet i gruppa.
Parteringskurs på Siljanhjort 28/11

Fantastisk opplegg på parteringskurs hos Morten Nystad på Siljanhjort. Etter en spennende kjøretur (litt mer enn bare litt glatt) ble vi møtt med kaffe og hjortebrøl, før vi ble vist inn på kjølerom og grovkjøkken. Der fikk vi grundig gjennomgang av partering og hjelp til å skjære ned selv. 

Veldig hands-on opplegg. Siden var vi så heldige at det ble levert 5 nyskutte dåhjort, da fikk vi også observere flåing som en bonus. Tusen takk Christin Andresen for supert initiativ! Lett å anbefale andre å ta turen!
Tapasaften på Magasinet 19/11

Her kommer en oppsummering fra besøket vårt hos Nina på Magasinet! Det var en fantastisk opplevelse som absolutt fortjener et referat! 

Vi var 8 stk som møtte skrubbsultne, og klare for 3 retters middag en tirsdag i november. Alt var tilrettelagt i lokalet når vi ankom, hun har smarte stasjoner med koketopp og benkeplass, sånn at alle kan stå i samme rom og lage mat, uten å gå i veien for hverandre. Dag svinset mellom bordene, og vasket opp mellom slaga.

Vi laget røkelaksformasjon med vaffeltoast til forrett, smakfull løksuppe med suppeboller av Inas hjort og ostelokk til mellomrett, utbenet kylling surret rundt kylingfarse med wokede grønnsaker til hovedrett, og svaner av bakkelsrøre og mojito/limeinfusert krem til dessert. En fantastisk aften som ble rundet av med vinpakke til de som ønsket det, og liflig diskusjon om neste års kommende aktiviteter.

Vi gjør dette til en tradisjon, og prøver å få til minst ett besøk i disse lokalene i året.​

Sopptur til Waggestad-skauen 5/9

Marianne guidet oss med stø hånd inn i flott terreng etter Waggestad. Jentene har visst vært på terrenget tidligere også. Vi ruslet innover til kafferast-stedet, og 'de lokale' passet på sakene våre mens vi ruslet innover med fininnstilt blikk. Vi hadde også med Ann Karin som har vært med i gruppa tidligere, og som nå vil melde seg inn og delta igjen. Utrolig hyggelig! ❤️

Alle fant litt sopp, det var en god del traktkantarell, noe steinsopp, litt kantarell og piggsopp, masse skrubb og kremler. Terrenget bar preg av at vi gikk i ‘andres fotspor’, men sånn er det vel mange steder. Marianne hadde bakt fantastisk Jamie Oliver flapjacks med sjokoladetrekk. Nydelig til kaffe! Nok en kjempefin kveld med latter og hygge, og god opplæring i skogens herligheter. Takk for turen!
Spekepølsedugnad 31/8

Vi hadde en fantastisk flott spekepølsedugnad, lørdag 31/8, hjemme på gården hos Geir og Ida i Stokke. Geir tegnet og forklarte tålmodig, og vi fikk grundig gjennomgang fra bunnen av. Alle fikk stappe sin egen pølse, og nå henger de til tørk/spek på kjøle der. Vi får oppdatering på hvordan det går, og han er en skikkelig flink ‘spekevakt’ 😂🙋🏻‍♀️
De disket dessuten opp med ost og spekefat fra egen spekeprodukjson, og det er ingen tvil om at de kan sine saker! Det smakte fortreffelig, og vi rulla omtrent ut igjen på kjøkkenet etter lunch 😍
Gleder oss til å dele resultatet med resten av dere om ca 6 uker!Manngard før slått 10/6

Tidlig om morgenen 2. pinsedag var medlemmer fra SJFF, og også noen fra Jenteutvalget, ute og gikk manngard i en åker på Åbol. Dette for å forsøke å skremme eventuelle rådyrkje ut før tresking av gresset. Dette er nytting både for dyret (!) og for bonden, ettersom gresset blir ødelagt dersom et dødt kje går med i høyballen. Vi brukte hunder i relativt kort langline, ettersom det også er viktig at hunden ikke kommer i kontakt med kjeet sånn at mammaen ikke vil ha noe mer med det å gjøre. Vi fant ingen, på tross av iherdig leting, allikevel fant bonden to, som han reddet, under treskingen. Det sier noe om hvor utrolig godt disse dyra gjemmer seg, og hvor lenge de blir liggende og trykke. Vi stiller opp videre utover sommeren ved behov!Haglekveld avslutning 3/6

For et fantastisk oppmøte på kveldens hagleskyting på Lerduebanen på Fokserød! Oppskriften på kveldens suksess var 15
spreke jenter, en haug med pølser, fantastisk velvilje fra Trond i bua og en inspirert og motiverende Geir Arne fra
Jaktutvalget. En haug med duer måtte bøte med livet, og vi er enda ett skritt nærmere bedre uttelling på høstens jakt.
Takk til alle som hadde mulighet til å stille idag! Lerduebanen er fortsatt åpen 3 dager i uka, og alle der oppe vil ta imot
dere med åpne armer og hjelpe dere dersom dere drar opp alene. Bruk gjerne fb-siden vår til å avtale skytekvelder!


Fluefisketur Skjellvika 20/5

Takk for en fantastisk flott tur ut på svaberga på Skjellvika! Vi var ni jenter og Vidar Numme i front som trass yr og nordavind gikk med god tro for å finne årets første ørret. Vi så både vak og hadde ‘nesten fisk på kroken’. Vi hadde fiskesuppe med medbrakt fisk, og masse kaffe. Vi tar en ny tur til Ølbergholmen 13 juni, info kommer på fb og e-post.


fluefiske.png

fluefiske2.png

Bakedag i Drengestua 24/4

​​​Nok en supersuksess i Drengestua! Baksten ble nydelig og stemningen var på topp Alle hadde med deilig pålegg, og Anne-Helen hadde som vanlig handlet inn nyheter på matfronten Vi spiste tilslutt både middag og kvelds og rullet hjem takk for flott ettermiddag! Og tusen tusen takk til Karen og Anette, og ikke minst Vidar Tangen, for fyr i ovnen.jenter-baking.jpg


Fluekastekurs 10/4

Vi hadde stort oppmøte på Pukkestad idag! I alt 10 jenter var i full gang på plenen utenfor. Selv fikk jeg bare æren av å tenne grill og fikse pølser før jeg måtte i styremøte.

Men! I følge Vidar var det en gjeng 'spinnville jenter som ikke ga seg før klokka var 20, og da bare fordi de frøys så mye at de rista'. 'De ville ikke sleppe taket før jeg hadde lovet de en gang til på plenen før fisketur 13/5'. Dere girlza altså! Jeg blir så stolt! 

Så, da har vi satt opp en gang til med fluekast. Mandag 6/5 kl 17:30-'dere fryser så dere rister'. Grillen er klar når dere kommer, så dere trenger ikke stresse med middag først. Vidar stiller også med et par ultralette fiskestenger til demonstrasjon.

Jenter-flue.jpg


Medlemsmøte fluebinding 1 og 2

Vi var 7 stk som 27/3 og 1/4 hadde to flotte og lærerike ettermiddager på Pukkestad med Vidar Numme. Han er tålmodigheten selv, og tegnet og forklarte, og spedde på med jug og skryt fra fisketurer mens han hjalp oss inn i fluebinde-kunsten. Det ble mye latter og fjas, som alltid, men jaggu bant vi flotte eksemplarer også!

Det ble litt lite med bare én kurskveld, og han vil gjerne binde mer fluer med oss, samt trene litt på å kaste med fluestang før vi går igang på ekte ved et vann. Forslaget er, at siden det fortsatt ligger is på vannet vi hadde tenkt å fiske i, at vi 10/4 heller trener på å kaste på plenen på Pukkestad, og så tar vi en tur ut og fisker i begynnelsen av mai. 

jenter-flue-2.5.jpg

​ 

jenter-flue3.jpg

jenter-flue4.jpg


Haglekurs 27 februar og hele mars.

27 februar fikk medlemmer av Jenteutvalget lov til å henge seg på et skytekurs som Geir Arne Hegge holdt for SJFF. Kurset var gratis for medlemmer og sidemedlemmer.

Det var én obligatorisk teorikveld for alle som hadde lyst til å gå dette kurset. Deretter var der to kvelder med skyting på simulator med instruksjon, 6 og 20 mars, og to kvelder på lerduebanen på Fokserød med instruksjon i løpet av slutten av mars. Man kunne låne hagle dersom man ikke hadde selv.

Første kvelden, teorikvelden, var vi sammen med de som avla jegerprøven før jul, resten av kveldene var eksklusive for oss i jenteutvalget.

Vi endte opp med 20 jenter som hadde lyst til å benytte anledningen til å øve ferdigheter i en trygg og hyggelig sosial setting. Alle gjennomførte med glans, og mottok bronsemerket i hagleskyting siste kurskveld. Der koste vi oss også med pizza og gjennomgang av stell/puss av våpen.

jenter-hagle1.jpg


Gapahuktur med bålmiddag 30/1

Nydelig båltur i gnistrende flotte omgivelser i gapahuken til Øyvind Langås ved Mørk ikveld! Vi hadde masse mat, og diverse dessert, og det var som vanlig topp stemning!

jenter-gapahuk.jpg


Harejakt 19/1

Takk for fantastisk flott tur! Vi var 7 spreke girlz som møtte opp grytidlig for å jakte harran i Vestmarka i Larvik. Med oss hadde vi 2 minst like spreke karer, Trond og Bjørnar, og Faiko. Nydelig vintervær, stort bål og livlig debatt! Ikke rart bikkja sleit med å finne haren 😂 noe los hadde vi, og masse god mat og prat.


jenter-harejakt.jpg


Lefsebaking Pukkestad 13/1

Det ble en lang og lærerik dag! Vi holdt på i 5 timer, og det ble masse ferdig smurte lefser og flatbrød (av ymse karakter) til alle! Dette gjentar vi en gang til i november!

jenter-lefse.jpg

jenter-lefse3.jpg

jenter-lefse2.jpg


2018


Sopptur til Heisetra 26/9

Kjempefin sopptur til Heivannsbu! Llitt lite sopp, men vi fikk karet til oss steinsopp, kantareller, risker og ymse kremler. Vi hadde kjempegod veiledning og opplæring av Nancy Haukedal fra 'Kantarellen', og har allerede booket henne inn for neste års tur. Vi var 11 jenter på tur, og koste oss på fantastiske Heivannsbu med betasuppe, eplekake og kaffe. Og ikke minst bål! Endelig! Takk for turen! Gleder meg til vi sees igjen!


jenter-sopptur.jpg


- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.