Roar Emil Bergmann til minne
Publisert 28.08.2019 18:56
Oppdatert 28.08.2019 18:59
Roar Emil Bergmann til minne
Roar Emil Bergmann slik vi vil minnes han.
Roar Emil Bergmann døde så altfor tidlig 24. august. Jeg møtte han i Farmen tidlig i juli,han var ved godt mot og tok sikte på å starte på høstens prøver. Slik gikk det dessverre ikke, den snikende sykdommen fikk overtaket. Vi har fått hans venn gjennom hele livet, Nils Arve Kristiansen , til å skrive minneord om Roar. Vi i TJFF lyser fred over Roars minne.

​​

Minneord

Roar Emil Bergmann født på Bjønnesstranda i Tjølling, døde dessverre den 24.8. etter kort tids sykdom. Vi er født og vokste opp i nabohus og har fulgt hverandre siden vi var små. Leke i skog og mark og på brygga var det helt store. Vi leita i skogen etter tomhylser etter jegerne og fikk veldig tidlig stor interesse for skyting og jakt. Så snart vi var store nok til å greie å ro over fra Bjønnes til Fristad var vi på skytebanen der hos Nokhardt. Vi satt i tårna og la i duer og ryddet hele duer etter endt skyting. Som belønning fikk vi et par tre skudd hver av Nokhardt og fikk skyte dem. Dette var ukas høydepunkt for oss begge. Årene gikk og Roar tok utdannelse innen ingeniør og økonomifag og dro ut i verden.Han jobbet ca 30 år i Aker Kværner/Aker Kværner Elektro og kom “hjem” i 2006 da han hadde kjøpt besteforeldrenes småbruk på Bjønnes. Han hadde da vært bosatt i mange år på Stord og jobbet og bodd noen år i Canada. Jaktinteresen tok han med seg hele tiden og skjøt bl.a. 2 svartbjørner i Canada. Hytta midtveis mellom Stord og Tjølling kjøpte han også for å kunne jakte og trene fuglehundene han har hatt og kombinert dette med besøk hjemme. Roars to siste hunder bretongene Sofie og nå Lizzie la han ned mye arbeid med, og hans kjære Lightspeed Lizzie av Valhall har han ført frem til en elitehund. En kjempeflott hund som var Roars øyesten og som vi har vært så heldige å få ta vare på og bli ekstra godt kjent med under Roars sykdom.

Jaktturene med Roar både med Robert, Rolf, Terje m.fl. til Halvard i Sverige, og bare med Roar på fuglejakt har vært mange de siste årene etter at han flyttet hjem. Flotte turer med mange gode minner for oss alle. Vi har også trent mye på terrengene til TJFF med mange flotte fuglearbeider og terpa apport i Vittersø tjønna.

Roar og jeg meldte oss inn i TJFF for over 50 år siden og det var et medlemskap Roar opprettholdt til tross for mange år hjemmefra. Da han flyttet hjem ble han raskt med i dugnadsarbeidet i Tjølling JFF og har så vidt jeg husker vært både nestformann, kasserer og leder av hundegruppa. Hundegruppa var han en viktig del av helt frem til han ble innlagt på sykehus. Han har også vært instruktør for Jegerprøven i mange år.

Det blir et stort savn etter Roar for oss kamerater gjennom hele livet og vi ønsker fred over hans minne.

NIls-Arve ​


- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.