Jegerprøven 2022

Siste kursdag i Jegerprøven 2022 ble fullført med modulen som omhandlet "skyting med hagle og rifle" på Månknausen på Lørdag.

Publisert: 03. august 2023 kl. 12.12

Sist oppdatert: 23. mai 2022 kl. 23.26

Da er årets Jegerprøve-kurs over, og nok et kull er klar for eksamen. Vi har siden slutten av januar avholdt 9 kurskvelder med forskjellige temaer. Det har både vært praksis og teori.

Ingar.jpg
Ingar demonstrerer rifleskyting

 

Årets gruppe var totalt 11 deltakere, som har vært nyskjerrige og deltatt aktivt i undervisningen. Vi ønsker alle sammen lykke til med eksamen og har stor tro på at det skal gå bra.

Leirduebanen2.jpg
Hagleskyting på Leirduebanen

 

Siste dag foregikk på Månknausen med undervisning i skyting med hagle og rifle. Her var det alt ifra øving på skyteteknikk, sikker bruk av våpen, demonstrasjon av forskjellige type ammunisjon. Det ble også en velfortjent pause på alle mann, med pølsegrilling, brus kaffe og kake. Dagen ble avsluttet med utdeling av diplom til alle deltakere.

Magnar.jpg
Magnar instruerer i sikker bruk og håndtering av våpen
 
Olav.jpg
Olav demonstrerer forskjellig ammunisjon og hvordan den oppfører seg når den treffer forskjellige mål.

 
Pause og pølsegrilling.jpg
Velfortjent pause og pølsegrilling for deltakere og instruktører

 

Å gjennomføre jegerprøven krever også sitt fra de frivillige, med Kolbjørn (kursorganisatort/instruktørt( og Harry (instruktørt) i spissen vil vi benytte anledningen til å takke alle de som har bidratt til at vi har klart å gjennomføre dette nok en gang.

Jegerprøve manskap.jpg
Noen av de frivillige som har gjort det mulig å gjennomføre jegerprøven 2022

 

Nå får Jaktutvalget ta en velfortjent pause fra jegerprøven for i år, og lade opp for jegerprøven 2023. I mellomtiden vil det bli leirdueskyting hver Torsdag kl 18.00 gjennom hele sommersessongen på Månknausen for alle som ønsker å være med på det. Vin ønsker spesielt å se igjenn dere som har deltatt på årets jegerprøven i år og tidligere år. 

Ønsker du å ta jegerprøven? Det blir nytt jurs på nyåret i 2023!

 

 

Noen flere bilder fra siste dag følger:

Harry.jpg
Harry instruerer på leirduebanen
 
Kolbjørn.jpg
Kolbjørn instruerer på leirduebanen
 
Leirduebanen.jpg
Dyktige "førstegangsskyttere"
 
Olav2.jpg
Olav underviser på riflebanen