Bli instruktør
Publisert 15.02.2016 01:51
Oppdatert 30.05.2016 10:06
Bli instruktør
Vi i Norges Jeger- og Fiskerforbund har rundt 4000 aktive instruktører i våre registre, men fortsatt er det mange foreninger som ønsker flere. Noe for deg? Instruktørene er forbundets viktigste ambassadører og kompetansebærere.

Vår målsetning er å være Norges ledende kunnskapsformidler innenfor jakt og sportsfiske, og for å nå dette, er vi avhengige av gode, kvalifiserte instruktører i det ganske land. Vi ønsker deg velkommen på laget! ​

Hva innebære​r det å være instruktør? ​​

Instruktørordningene i NJFF er i prinsippet bygget opp med instruktører tilknyttet den enkelte lokalforening, som utdannes og oppdateres av en fylkesinstruktør innenfor sin "gren". Som lokal instruktør har du det faglige ansvaret for å gjennomføre kurs i foreningens regi. 

Krav til instrukt​​ør​ene​​

Kravene for å bli instruktør varierer mellom ulike ordninger. Normalt vil det være krav om grunnopplæring gjennom f.eks deltakelse på et lokalt kurs eller ved fjernundervisning. Deretter kreves deltakelse på et instruktørkurs i regi av fylkeslaget.

Denne siste delen av utdanningen er mye basert på gjennomgang av materiell, pedagogikk og rutiner som fylkeslagene har ansvar for som arrangør.

For å bli autorisert instruktør i NJFF må du inngå en avtale om virksomhet med en av våre lokalforeninger. Det er unntak her for jegerprøveinstruktører der det ikke stilles krav om avtale, og aversjonsinstruktører som også kan ha avtale med jakthundklubbene innenfor harehund, fuglehund og elghund.

Avtalen avklarer forholdet og forventningene mellom instruktøren og lokalforeningen og er et viktig verktøy for å skape forutsigbarhet for både instruktør og forening. Selv om ikke avtale er påkrevd for jegerprøveinstruktørene anbefaler vi at man inngår slike også for denne gruppen når instruktøren skal virke for foreningen.

Kontaktperson: Hans Petter Dalby.

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.