Bli ettersøksinstruktør
Publisert 15.02.2016 01:52
Oppdatert 03.12.2018 13:19
Som ettersøksinstruktør vil du avholde kurs for ettersøkshunder og deres eiere. Dette kan være alt fra grunnleggende nybegynnerkurs, treninger og kurs i praktisk ettersøk der eksempelvis undersøkelse av skuddplassen og "lese" hund inngår.

​​Bli ettersøksinstruktør for din lokalforening!

Vi trenger flere ettersøksinstruktører! Ettersøk av rådyr, hjort og elg er forskriftsfestet, og det er viktig at vi som jegere gjør dette på en god måte. Som ettersøksinstruktør kan du hjelpe flere til å bli enda bedre til å gjennomføre ettersøk.

Som ettersøksinstruktør, står du ansvarlig for den faglige delen av gjennomføringen av kursene. Det er din lokal forening som vil være arrangør.

I NJFF må alle instruktører gjennom et oppdateringskurs hvert 5. år. Slik sikrer vi oss at du og resten av instruktørkorpset er aktivt og faglig oppdatert.

I hvert fylke finnes det en fylkesinstruktør. Fylkesinstruktøren har ansvar for å utdanne lokale instruktører til foreningene, og for å holde oppdateringskurs for de lokale instruktørene i sitt fylke. Ønsker du å bli ettersøksinstruktør i din lokalforening, så ta kontakt med ditt fylkeslag for å sjekke når de skal ha nytt kurs.

​​Ko​mpetansekrav:

For å bli ettersøksinstruktør kreves det både teoretisk og praktisk kompetanse. Deltakerne bør ha god jaktlig erfaring og ført egen hund frem til godkjent ettersøkshund.

Deltakerne skal ha gjennomgått NJFFs Jakthund grunnkurs. For å bli autorisert instruktør må man i tillegg skrive standardavtale med lokallaget. Se mer om hva som kreves for å bli instruktør på selve studieplanen for kurset her​.

​​​Hvordan går jeg frem for å ​​​bli instruktør?

Når du nå har bestemt deg for å bli instruktør, tar du kontakt med din forening og avklarer behovet for lokale instruktører. De fleste foreninger vil stille seg positive til ditt ønske om å bli instruktør, og når foreningen først utdanner nye instruktører sender de som regel flere på kurs.  ​

​​Hvem er jeg i​​nstruktør for?

Som ettersøksinstruktør er du tilknyttet en lokalforening, og fungerer som veileder og kursholder for foreningens kurs. Alle instruktører tegner som nevnt en standardkontrakt med sin forening, hvor ansvarsområdet og forpliktelsene defineres nærmere.

​​​​Vil du vit​e mer? 

Fylkessekretæren i ditt fylke vil ha oversikt over aktuelle kurs. Kontaktinfo finner du på fylkeslagenes sider.​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.