Bli jakthundinstruktør
Publisert 15.02.2016 01:52
Oppdatert 03.12.2018 13:23
Opplæring av jakthunder er et viktig og interessant innsatsområde blant jegere og andre hundefolk. Gode jakthunder beriker jaktopplevelsen!

​Innenfor jakthundene er det mange forskjellige grupper og innen disse gruppene er de ulike rasene avlet frem med hver sine særegne kvaliteter som gjør disse til gode jakthunder. 

Å bli instruktør er noe for deg hvis du ønsker mer kompetanse om din egen hund og samtidig å ha muligheten til å videreformidle og veilede andre hundeeiere.

Jakthund ​​grunnkurs

Dette er kurset for jakthundeiere med ønske om mer kompetanse om hunden og jakthund dressur. Du får en dypere forståelse for hund, hundens utvikling og atferd. Dette er et utmerket kurs for deg som ønsker mer kunnskap om din egen hund, og er også obligatorisk hvis du ønsker å bli instruktør innenfor aversjondressur eller ettersøk​.

Du kan etter grunnkurset gå videre innenfor den sjangeren du selv ønsker, til aversjon, ettersøk eller dressur. Men hundeforståelsen i bunnen er lik for alle. 

Hve​​m er jeg instruktør for?

Som Jakthundinstruktør er du tilknyttet en lokalforening, og fungerer som veileder og kursholder for foreningens kurs. Alle instruktører tegner en standardkontrakt med sin forening, hvor ansvarsområdet og forpliktelsene defineres nærmere.

H​vordan går jeg frem for å bli instruktør?

Når du nå har bestemt deg for å bli instruktør, tar du kontakt med din forening og avklarer behovet for lokale instruktører. De fleste foreninger vil stille seg positive til ditt ønske om å bli instruktør, og når foreningen først utdanner nye instruktører sender de som regel flere på kurs. 

​Vil du vite mer? 

Fylkessekretæren i ditt fylke vil ha oversikt over aktuelle kurs. Kontaktinfo finner du på fylkeslagenes sider.​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFF livsforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.