Jakttider
Publisert 15.02.2016 01:53
Oppdatert 17.03.2021 12:54
Jakta i Norge berøres av en rekke lover og forskrifter, der Viltloven er den mest sentrale. Det meste av de relevante rammene forvaltes av Miljødirektoratet.

​Her finner du Viltlo​ven og her finner du jakttidene. Merk at det er nye jakttider fra 1. april 2017, noe du kan lese mer om i denne nyhetssaken om nye jakttider​.

Andre relevante lover og forskrifter som ikke håndteres av Miljødirektoratet, men som er relevante for jakt og jaktutøvelse, er regelverket for seljakt (Fiskeridirektoratet) og Våpenloven (Politidirektoratet).

Seljakt​

Skal du jakte i tilknytning til verneområder, for eksempel sjøfugl eller sel, vil du ha nytte av Miljøvedtaksregisteret som gir deg oversikt over verneområder i hele landet. Du kan også gå direkte inn i den kartbaserte innsynsløsningen, som har noe høyere brukerterskel. 

Det er  fylkesko​mmunene som har oppgavene med tildeling av fellingstillatelser på kystsel og kontakten med seljegerne.  ​​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.