-samme CIC-krav for elg i skandinavia
Bronse 250 poeng.
Sølv 275 poeng.
Gull 300 poeng.
Se eksempel på diplom for elg
Alle mål skal tas med en nøyaktighet på 0,1 cm. Ordinære avrundingsregler benyttes på poengberegning før summering.
Omkretsen av stengene måles på det smaleste punkt ovenfor rosenkransen. Målebåndet skal være stramt.
Gevirets største bredde er den absolutt største vidde på geviret, og som gir den største avstand mellom stengenes ytterpunkt. Målet tas vinkelrett på skallen (se figur), og må tas ovenfor (bakenfor) rosenkransene. Multipliseres med 0,5.
Lengden av skovlene måles på gevirets bakside (konvekse) fra øverste til nederste spiss. Målet kan om nødvendig bøyes. Det er gjennomsnittslengden man skal frem til. Målet skal ikke gå over luft, men følge midtlinjen fra øverste til nederste spiss.
- Brukes ved måling av skovlgevir.
Bredden av skovlene måles også på baksiden, og vi skal frem til summen av begge skovlenes bredde. Målet tas der skovlen er bredest, vinkelrett på skovlkanten. Tykkelsen på skovlen teller med slik at bredden måles fra midten og til midten av skovlkantene.
- Brukes ved måling av stanggevir.
Måles nøyaktig omkring midten av takken. Sammenlagt sum omkrets for t.o.m. 5 av de lengste takker på hver stang teller med. Multipliseres med 0,65.
Alle takker måles og gjennomsnittslengden beregnes. Er denne under 5 cm, settes den lik 0. Gjennomsnittslengde over 15 cm teller ikke med, slik at det maksimalt gis 15 poeng.
Gjennomsnittslengden av samtlige takker.
Det gis et poeng for hver takk mer enn 10. Et gevir med 20 takker gir altså 10 poeng. Er 2 takker vokst sammen og hver for seg er for små, regnes de for en takk.
Hver takk teller 1 poeng. Maksimalt 5 poeng pr. stang.
0-5 poeng for større uregelmessigheter vedrørende takkenes lengde. 0-3 poeng for særlig usymmetri i geviret.
Kontaktperson: Roar Lundby.