Aversjonsdressur
Publisert 15.02.2016 01:54
Oppdatert 20.03.2017 14:58
Aversjonsdressur
Hvert år dresseres flere tusen hunder fra å jage bufe.
Dressering av hunder fra å jage bufe og klovvilt er en viktig aktivitet ute i våre foreninger. Dette foregår ved hjelp av elektrisk halsbånd.

​​​Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) utdanner og autoriserer derfor instruktører som kan foreta denne dressuren. 

Tidligere jakt med løs hund​​​

Hvert år dresseres flere tusen hunder fra å jage bufe. I tillegg er flere tusen hunder inne til oppdatering. 

Denne kursvirksomheten bidrar til at man i mange områder får starte jakt med hund tidligere enn man ellers ville, før beitedyr er tatt ned fra beite.

Ha kontroll på hunden​​

Også du bør forvisse deg om at din hund ikke jager husdyr eller tamrein på beite før du drar på jakt. Slike hendelser er ikke opprivende bare for deg. 

I tillegg til at de dyr som jages kan bli skadet, kan slike hendelser også medføre negative holdninger og konsekvenser for hundehold generelt og bruk av jakthunder spesielt.​

Ikke kun for jakthunder​​

Tilbudet om aversjonsdressur er åpent også for hunder som ikke er definert som jakthunder. Erfaringer de seinere år viser at det svært ofte er hunder av disse rasene som er involvert i hendelser hvor sauer blir jaget, skadet eller drept. Alle hunderaser har jaktinnstinkt. 

Som seriøs hundeeier er det derfor riktig å gjøre hva som er mulig for å hindre at hunder forstyrrer eller skader bufe selv om man ikke har hund av jakthundrase.

NJFF har utar​beidet et informasjonshefte for hundeeiere om hvordan aversjonsdressuren gjennomføres og hvordan du skal forberede hunden. Les mer her.​

Merk at det våre lokalforeninger som gjennomfører aversjonsdressuren. Se NJFFs foreningsoversikt for å finne ditt nærmeste lokallag​, og sjekk om de tilbyr dette.

Kontaktperson: Webjørn Svendsen.

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Bilforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.