Bli aversjonsinstruktør
Publisert 15.02.2016 01:52
Oppdatert 30.05.2016 10:06
Aversjonsinstruktørene foretar testing og godkjenning av hunder i forhold til interesse for sau, og i noen tilfeller tamrein eller hjortevilt.

​Mest vanlig for aversjonsinstruktørene er å gjennomføre slik testing og godkjenning i forhold til sauerenhet, men det er også en del instruktører som gir tilsvarende tilbud for testing og godkjenning av rein og rådyr. ​

Aversjon i​​​​nstruktør

Alle instruktører må gjennom et oppdateringskurs hvert femte år. Slik sikrer vi oss at du og resten av instruktørkorpset er aktivt, faglig oppdatert og samkjørte.

NJFF har samarbeidsavtale med Fuglehundklubbenes Forbund, Norske Elghundklubbers Forbund og Norske Harehundklubbers Forbund om aversjonsdressurvirksomheten.

Ko​​mpetansekrav

For å bli aversjonsinstruktør kreves det både teoretisk og praktisk kompetanse. Det forutsettes at kandidatene har brei erfaring i dressur av egne hunder. Deltakerne skal ha gjennomgått NJFFs Jakthund grunnkurs eller tilsvarende. For å bli autorisert instruktør må man i tillegg skrive standardavtale med lokallaget.  

En del av brukerkurset skal være praktisk anlagt og foregå ute under veiledning av instruktør. For å bli autorisert bruker, kreves det i tillegg at du som aspirant etter endt kurs må ha testet minst ti hunder av fire forskjellige raser under tilsyn av autorisert bruker. Minimum fem av disse hundene skal ikke ha vært aversjonstestet tidligere. Autorisert bruker skal da gi skriftlig vurdering av aspirantens arbeide til fylkesinstruktør.

Hvordan går jeg frem for å bli instruktør?

Når du nå har bestemt deg for å bli instruktør, tar du kontakt med din forening og avklarer behovet for lokale instruktører. De fleste foreninger vil stille seg positive til ditt ønske om å bli instruktør, og når foreningen først utdanner nye instruktører sender de som regel flere på kurs. 

Hvem er jeg ins​​​truktør for?

Som aversjonsinstruktør er du tilknyttet en lokalforening, og fungerer som veileder og kursholder for foreningens kurs. Alle instruktører tegner som nevnt en standardkontrakt med sin forening, hvor ansvarsområdet og forpliktelsene defineres nærmere.​

Vil du vite mer? 

Fylkessekretæren i ditt fylke vil ha oversikt over aktuelle kurs. Kontaktinfo finner du på fylkeslagenes sider.​


Kontaktperson: Webjørn Svendsen.

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.