Bedre jakt på hjortevilt
Publisert 15.02.2016 01:54
Oppdatert 30.05.2016 10:06
Bedre jakt på hjortevilt
All jakt innebærer at dyr skal avlives. NJFF har fokus på at det skal skje på en sikker og effektiv måte slik at dyr ikke lider unødig. De senere år er det utført flere undersøkelser som belyser storviltjegernes utfordringer under jakt.

​​​​​​​​​​​​​Siden 2003 har NJFF gjennomført flere omfattende undersøkelser omkring årsakene til at enkelte skudd under jakt resulterer i skadeskyting og bom. 

De første to årene var det hjortejakta som var i fokus. I 2005 ble alle elgjegerne i Hedmark, Nord-Trøndelag og Aust-Agder invitert til å dele sine erfaringer med resten av jegerne, og fra 2006 har det vært fokus på reinsjakta. Rapporten om rådyrjakta kom i september 2015.

Lær av andres erfaringer​​​

Gjennom å lese resultatene fra disse undersøkelsene, får du tilgang på erfaringer som det ville tatt en gjennomsnittsjeger flere hundre år å erverve gjennom egen jakt. Det skulle slik sett være nyttig å lese for de fleste. 

Gjennom informasjonen som vi har samlet, får du tilgang til rapporter fra undersøkelsene, gode råd til jegere og mye mer for å bevisstgjøre jegerne. Vi tror disse undersøkelsen kan bidra til færre dårlige skudd og en triveligere jakt for alle.​

​Nyttig stoff til jaktlag og foreningskvelder​​​​​

Informasjonen er delt inn i artsspesifikke bolker. Ved å klikke på linkene under, kan du hoppe direkte til erfaringene fra den jakta som du ønsker mer informasjon om: 

​Der finner du både konkrete tips, ferdige rapporter, powerpoint-presentasjoner (i PDF-format) og annet nyttig bakgrunnsstoff som kan brukes i forbindelse med temakvelder i jaktlag og NJFF-foreninger. Merk at linker til videoklipp ikke fungerer foreløpig. ​

Her finner du en samlerapport for de tre første undersøkelsene: 

​Bedre​​ hjortejakt

Her finner du mer informasjon om undersøkelsene knyttet til bedre hjortejakt.

Bedre ​elgjakt​​

Her finner du mer informasjon om undersøkelsene knyttet til bedre elgjakt.

Bedre vill​​​reinjakt​​

Her finner du mer informasjon om undersøkelsene knyttet til bedre villreinjakt.

Bedre r​​ådyrjakt​​​

Her finner du mer informasjon om undersøkelsene knyttet til bedre rådyrjakt.

Ettersøksu​ndersøkelsen​

Her finner du mer informasjon om undersøkelsene knyttet til ettersøk av skadet hjortevilt.


Kontaktperson: Webjørn Svendsen.

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.