Jakt i utlandet
Publisert 15.02.2016 01:52
Oppdatert 23.08.2017 09:13
Jakt i utlandet har blitt stadig mer populært. Her er det et utall av muligheter og tilbud på alle kontinenter.

​​​​​​​Vær oppmerksom på at det kan ligge mange utfordringer i å sette seg inn i det lokale regelverk for de land eller områder du ønsker å besøke. I spesielle tilfeller anbefaler vi at man søker veiledning hos sin turoperatør eller hos noen som har erfaring fra tilsvarende reise til samme område.

På disse sidene har vi tatt for oss regler som gjelder for de mest alminnelige reisemål. Skjema for søknad om europeisk våpenpass kan du finne på politiets nettsider. Her finner du også generell informasjon om inn- og utførsel av våpen.

Viktige momenter ved​ grensepassering​​​

Ved grensepassering reiser man ut av ett land og inn i ett annet. Det er ikke sikkert like regler gjelder i de to landene, og det er din plikt å sette deg inn i kravene. Europeisk våpenpass gir anledning til å passere grensen uten å deklarere våpen og "rimelige" mengder ammunisjon til våpenet. Det betinger imidlertid at landene har tilsluttet seg ordningen. 

Slik grensepassering er kurant mellom Norge og Danmark, men ikke mellom Norge og Sverige. Da må man fortsatt deklarere våpen og ammunisjon inn i og ut av Sverige via Tullverket.​ Tollmyndighetene i de aktuelle landene vil kunne gi nærmere informasjon om kravene.

Viktig informasjon om lyddempere i Sverige​

OBS! Lyddempere er registreringspliktige i Sverige. Det betyr at det ikke er tillatt å medbringe uregistrerte lyddempere fra Norge, med mindre det er gitt tillatelse gjennom en egen innførselstillatelse. Hvordan du søker om tillatelse til å medbringe lyddemper til Sverige, kan du lese mer om her: BILAGA - Tillfällig införsel av ljuddämpare från Norge.pdf.

​​​Husk også at Mattilsynet har innført strengere regler fra 1. mai 2013 med krav om at alle hunder som har vært innom i Sverige, må behandles mot revens dvergbendelorm. Dette er en konsekvens av at revens dvergbendelorm er påvist i Sverige. Slik behandling skal bevitnes av veterinær. I tillegg skal hunder som tas over grensa til Norge være ID-merket og ha eget pass. Les mer på Mattilsynets nettsider​ eller gå direkte til forskriften.

Jakt i Sver​​​ige​​​

Fjelljakta på statens grunn i Sverige er åpen for utlendinger. Det skilles nå kun mellom innenbygdsboende og andre jegere, altså ingen forskjell om du er fra Stockholm eller Trondheim.

Jakta starter 25. august. Sesongkort selges kun til innenbygds jegere. Andre jegere må kjøpe døgnkort.. Mer informasjon om jakt på statens mark i Jämtland, Västerbotten og Norrbotten finnes på länsstyrelsenes nettsider.

Statens jakt​kort i Sverige – et krav til alle som skal jakte​​​

På samme måte som i Norge, må alle som skal utøve jakt i Sverige betale en årlig jegeravgift (Statens jaktkort). Betaling for utenlandske jegere kan kun skje via Naturvårdsverkets nettsider. Kvittering må medbringes under jakt. Mer informasjon finner du på Naturvårdsverkets hjemmeside.

På nettsidene til Svenska Jägareförbundet, ligger litt informasjon om jakt i Sverige. Vær oppmerksom på at reglene for hund ikke gjelder når du tar med deg hund mellom Norge og Sverige, men hunden må være ID-merka, vaksinert og hundens ID-papirer må medbringes.

Kontaktperson: Webjørn Svendsen.

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.