Kapittel 1 - Holdningene
Publisert 15.02.2016 01:52
Oppdatert 13.02.2017 14:16
Jakt og fangst har stått sentralt i menneskets utvikling og historie. Gjennom alle tider har jegerne ønsket å øke sin kunnskap og forbedre sine ferdigheter.

​Jaktmetodene har blitt utviklet, våpen og utstyr har stadig blitt bedre, og vi vet mer om viltet nå enn før. ​

1.5. Human og sikker jakt: Som ny jeger skal du tilegne deg mye kunnskap. Kunnskap som er utviklet gjennom generasjoner. Jegerprøven er første utdanningssteg for at du kan begynne å jakte.

Human og sikker jakt er selve fundamentet i jegeropplæringen. NJFF har gjennomført en stor undersøkelse der jegerne selv har gitt informasjon om skudd mot elg, hjort og villrein. Resultatene fra Bedre jakt-undersøkelsene gir noen klare anbefalinger. Les brosjyren "Fire tips til bedre elgjakt"

Skyteøvelser

NJFF fokuserer på "det gode førsteskuddet". Det første skuddet er avgjørende for en human og sikker jaktutøvelse. På NJFFs webjaktskole​ kan du forsøke deg på skudd mot elg fra ulike vinkler og du ser hvordan du treffer med ulike siktepunkt.

Er du mer opptatt av hagleskyting, kan du prøve dine ferdigheter i vår enkle, men morsomme haglesimulator. Vi gjør oppmerksom på at dette ikke lenger er en del av en konkurranse, slik at det ikke er noen vits i å sende inn resultater avslutningsvis.

Arbeidsoppgaver

Basert på innholdet i boka "Jegerprøven med Norges Jeger- og Fiskerforbund" har vi laget noen aktuelle spørsmål som du kan teste deg på her. Følg linken til høyre.

​Testspørsmål ti​​​l kapittel 1 - Holdningene​

 

Feilsøkingsmanual for jegerprøven 

Kontaktperson: Hans Petter Dalby.

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.