Kapittel 3 - Den praktiske øvelsen
Publisert 15.02.2016 01:52
Oppdatert 13.02.2017 14:49
Hvordan skal du håndtere våpenet når du går på jakt? Hvorfor er det viktig å ha sikre skytesektorer når du sitter på post? Hvorfor må du kunne bedømme avstander raskt? Hvilke klær bør du bruke når du går på jakt?

Å kunne svare på disse og andre viktige spørsmål, handler i stor grad om sunn fornuft. Sunn fornuft kommer av god kunnskap. Dette handler altså om å kunne gå fra teori til praktisk jaktutøvelse.​​​

Bekledning o​g utstyr 

Jakt innebærer nærkontakt med naturen i forskjellig vær og under alle slags forhold. Du må ha gode og praktiske klær i forhold til både kulde, regn, vind og varme for å holde deg tørr og passe varm. Klærne må minimere sjansen for at du blir oppdaget av dyrene, og gi deg bevegelsesfrihet.

 

Avstandsbedømmelse 

Den vanligste årsaken til skadeskyting er at jegeren feilberegner avstanden eller skyter på dyr i for stor fart. Dette gjelder både ved rifle- og hagleskyting. Trening på avstandsbedømmelse er derfor like viktig som selve skytetreningen på skytebanen.

Orienter​​ing 

Det er viktig at du vet hvor du er, og det er viktig at du vet hvor du skal. Kart og kompass eller GPS er derfor en selvfølgelig del av jaktutrustningen. Det gjør også jaktutøvelsen mer effektiv ettersom du lettere finner de områdene du skal jakte i. Å kunne benytte kart og kompass eller GPS er grunnleggende ferdigheter for alle som bruker naturen.​ Orienteringstips

Kontaktperson: Hans Petter Dalby.

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.