Kapittel 4 - Arter
Publisert 15.02.2016 01:52
Oppdatert 30.05.2017 09:45
Akkurat nå er du kanskje mest opptatt av å lære nok artskunnskap til å bestå jegerprøven? Husk at den aller viktigste prøven får du når du møter viltet i naturen i en skuddsituasjon.

​Hvilken art er det? Er det en hunn eller hann? Kan jeg felle akkurat dette dyret? ​

Riktige svar forutsetter at du kjenner artene og deres kjennetegn. God kjennskap til arten du skal jakte på, gir større sjanse for å lykkes i jakta, og det gir deg økt naturopplevelse.

Temaet artskunnskap er også tilgjengelig som e-læring på nettet. Der har du tilgang til videoer og flere bilder av artene. Vi anbefaler at du går gjennom e-læringen for å få mest mulig innsikt i de ulike artenes kjennetegn. ​

Klikk på Jegerprøve-logoen for å starte den elektroniske Jegerprøven, og velg deretter Samling 4 i Meny nede til venstre.

 

Jakt​tider

Hver art har egne fastsatte jakttider. Her finner du de nasjonale jakttidene. Lokale myndigheter kan i tillegg lage egne bestemmelser for flere arter. Slike lokale forskrifter kan du finne ved å søke i kommuneoversikten til Lovdata.no, kontakte viltmyndighetene i kommunen (som regel landbrukskontoret) der du skal jakte, eller spørre jaktutleier. Innenfor de offentlig fastsatte jakttidene kan den som eier og/eller leier ut jakta til deg, fastsette lokale begrensninger i jakttidene.

Arter som er karakterisert som fremmede arter i Norge kan ha jakttid hele året, særlig der deres tilstedeværelse i norsk natur kan ha skadevirkninger. Dette er særlig aktuelt for villmink og mårhund.

 

Jaktguider og a​​rtsinformasjon

På våre "Last ned-sider" finner du faghefter, jaktguider og artsinformasjon produsert av NJFF, eventuelt i samarbeid med andre organisasjoner og offentlige myndigheter. Du finner også andre nyttige dokumenter til viktig informasjon.

 

Arbe​idsoppgaver

​​Basert på innholdet i "Jegerprøven med Norges Jeger- og Fiskerforbund" har vi laget noen spørsmål som er aktuelle, både med tanke på din kunnskap som jeger og eksamensbesvarelsene​.

 


Feilsøkingsmanual for jegerprøven ​ 

Kontaktperson: Hans Petter Dalby.

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Helsport
Sommerkolleksjon-chiruca
Søk og finn
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Starkey
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2016 Norges Jeger- og Fiskerforbund