Kapittel 6 - Skyting og fangst
Publisert 15.02.2016 01:52
Oppdatert 30.05.2017 10:01
En jeger må kunne skyte. Så enkelt og så vanskelig er det. Skyting handler mye om teknikk, men også om kunnskap om våpen og ammunisjon, om dine holdninger - og sist men ikke minst om trening, trening - og atter trening.

​​​​​​Øvelse gjør mester. Så også i skyting. Øvelse gjør deg til en bedre jeger fordi det gir deg bedre innsikt i dine skyteferdigheter. Jakt innebærer stadig å gjøre ulike valg. Å være kjent med og trygg på egne ferdigheter, gjør det enklere å praktisere human og sikker jakt.

Skytesim​ulatorer

NJFF fokuserer på "det gode førsteskuddet". Det første skuddet er avgjørende for en human og sikker jaktutøvelse. På NJFFs webjaktskole kan du prøve rifleskudd mot elg fra ulike vinkler og se hvordan du vil treffe med ulikt siktepunkt. Prøv også NJFF sin villsvinklokke her

​H​​agle 

Hagle er det mest brukte våpenet til jakt på småvilt, enten du driver støkkjakt eller jakter med hund. Sjøl om det kan virke enkelt å treffe når haglesvermen er en meter bred på tjue meters hold, krever det mye trening å bli en god hagleskytter.

Rifl​e 

Rifle er det selvskrevne våpenet til jakt på storvilt, men den egner seg også godt til mindre viltarter, blant annet rev, bever og storfugl. Rifla er et presisjonsvåpen, og god skyteteknikk er viktig for presise treff.

Arbeids​oppgaver

Ettersom dette er et kapittel som omhandler praktiske ferdigheter, er det ingen teoretiske arbeidsoppgaver til dette kapittelet.

 

Kontaktperson: Hans Petter Dalby.

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.