Kapittel 7 - Jaktformene
Publisert 15.02.2016 01:52
Oppdatert 30.05.2017 10:29
Som ny jeger skal du etter endt jegerprøvekurs ta i bruk en mengde teori og praktiske ferdigheter. Du vil møte andre jegere med ulike erfaringer og råd.

​​​Enhver jeger utvikler over tid sin egen teknikk og jaktstrategi basert på erfaringer, miljø og særtrekk ved den jaktkultur som han eller hun omgir seg med. 

Hvordan jakta utøves rent praktisk vil også bære preg av terreng, viltbestander og om du benytter hund eller ikke under jakta. Praktisk jakt er en sammensmelting av mange forskjellige jaktformer. Hver jaktform har sine særtrekk.      

Nyttige ti​​ps

Sjøfugljakt er en jaktform som er lett tilgjengelig hvis du bor ved sjøen. Du kan lese mer om dette i NJFFs sjøfugljakthefte. Du finner andre jakthefter fra NJFF ved å se på våre "Last ned-sider" her.

Nyttige tips til hvordan du lager lokkefugler, finner du dessuten i vår byggemanual.

Mange jegere holder på med jakt fordi de er fascinerte av samarbeidet med jakthunden. Du kan lese mer om jakt med hund her.

Kunnskap om ettersøk er en ikke alltid like hyggelig, men likefullt nødvendig del av jakta. Ved skadeskyting er det viktig at du vet hva du skal gjøre og hva du skal se etter. ​

Arb​​eidsoppgaver

​Basert på innholdet i "Jegerprøven med Norges Jeger- og Fiskerforbund" har vi laget noen spørsmål som er aktuelle, både med tanke på din kunnskap som jeger og eksamensbesvarelsene.​

Spørsmål til kapittel 7 - Jaktform​​​ene


Feilsøkingsmanual for jegerprøven 

Kontaktperson: Hans Petter Dalby.

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.