Kapittel 8 - Jakthundene
Publisert 15.02.2016 01:52
Oppdatert 30.05.2017 14:07
Hunden er et viktig hjelpemiddel under jakta. Hundens velutviklede luktesans og utholdenhet, kombinert med evne til samarbeid og mottakelighet for dressur, gjør den til en verdifull jaktkamerat.

​​​Temaet "Jakthundene" er også tilgjengelig som e-læring på nettet. Vi anbefaler at du går gjennom e-læri​ngen for å få mest mulig kunnskap om bruk av hund i jakta.

Klikk på Jegerprøve-logoen for å starte den elektroniske Jegerprøven, og velg deretter Samling 8 i Meny nede til venstre.

 


 

​​Lær mer om din hund

NJFF samarbeider med Norsk Kennel Klub (NKK) omkring jakt med hunder. Via NKKs nettsider kan du komme i kontakt med lokale rasehundklubber som kan hjelpe deg å velge "riktig" rase. 

Dersom du jakter med hund, er det viktig at hunden ikke jager sau og tamrein, eller andre husdyr. Her finner du mer informasjon om aversjonsdressur, der man bruker strøm for å venne av hunden med å jage sau. 

NJFF har også i samarbeid med våre lokale JFF-foreninger og grunneiere, fått opprettet mange treningsområder for hunder. Der kan du slippe hunden selv om det er båndtvang. 


 

Arbe​idsoppgaver

​​Basert på innholdet i "Jegerprøven med Norges Jeger- og Fiskerforb​und" har vi laget noen spørsmål som er aktuelle, både med tanke på din kunnskap som jeger og eksamensbesvarelsene​.

 


Feilsøkingsmanual for jegerprøven ​ 

Kontaktperson: Hans Petter Dalby.

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Helsport
Sommerkolleksjon-chiruca
Søk og finn
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Starkey
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2016 Norges Jeger- og Fiskerforbund