Kapittel 8 - Jakthundene
Publisert 15.02.2016 01:52
Oppdatert 30.05.2016 10:06
Hunden er et viktig hjelpemiddel under jakta. Hundens velutviklede luktesans og utholdenhet, kombinert med evne til samarbeid og mottakelighet for dressur, gjør den til en verdifull jaktkamerat.

​​​Temaet "Jakthundene" er også tilgjengelig som e-læring på nettet. Vi anbefaler at du går gjennom e-læri​ngen for å få mest mulig kunnskap om bruk av hund i jakta.

Klikk på Jegerprøve-logoen for å starte den elektroniske Jegerprøven, og velg deretter Samling 8 i Meny nede til venstre.

 


​​Lær mer om din hund

NJFF samarbeider med Norsk Kennel Klub (NKK) omkring jakt med hunder. Via NKKs nettsider kan du komme i kontakt med lokale rasehundklubber som kan hjelpe deg å velge "riktig" rase. 

Dersom du jakter med hund, er det viktig at hunden ikke jager sau og tamrein, eller andre husdyr. I linken til høyre finner du mer informasjon om aversjonsdressur, der man bruker strøm for å venne av hunden med å jage sau. 

NJFF har også i samarbeid med våre lokale JFF-foreninger og grunneiere, fått opprettet mange treningsområder for hunder. Der kan du slippe hunden selv om det er båndtvang. 


Arbe​idsoppgaver

​​Basert på innholdet i "Jegerprøven med Norges Jeger- og Fiskerforb​und" har vi laget noen spørsmål som er aktuelle, både med tanke på din kunnskap som jeger og eksamensbesvarelsene​.


Feilsøkingsmanual for jegerprøven ​ 

Kontaktperson: Hans Petter Dalby.

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Helsport
Sommerkolleksjon-chiruca
Søk og finn
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Starkey
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2016 Norges Jeger- og Fiskerforbund