Konkurranser og bruksprøver
Publisert 15.02.2016 01:54
Oppdatert 03.12.2018 13:15
De ulike jakthundrasene har utviklet sitt særpreg gjennom svært mange år med selektiv utvelgelse. I dag finnes det jakthundtyper som er tilpasset ulike jaktformer og de fleste viltarter.

​​​Bruksprøver er utviklet til konkurransegrener og det foregår i dag en omfattende konkurranseaktivitet med jakthunder av de aller fleste typer.

Bruksprøver​​​

Norsk Kennel Klub har utarbeidet egne bruksprøver for å teste hundenes jaktlige egenskaper. De ulike jakthundgruppene har særskilte bruksprøver som er tilpasset den jaktform de normalt anvendes til. ​

Formålet med disse prøvene er å avdekke individenes jaktlige kvaliteter slik at dette kan vektlegges i avlen. Både rasehundklubb, oppdretter og eier av jakthunder bør ha felles interesse i at størst mulig andel av jakthundene får dokumentert sine jaktlige anlegg gjennom at de blir trenet og framvist på bruksprøver.

Bruksprøvene har utviklet seg til en egen konkurranseform. I dag arrangeres det både nasjonale mesterskap og internasjonale konkurranser for de fleste jakthundtyper.​

Sjekk hva din lokale forening tilbyr​​

Lokale jeger- og fiskerforeninger og hundeklubber kan tilby kurs og et miljø å skolere jakthunder og jakthundeiere i, slik at hundene får riktig opplæring og dressur slik at de både kan utvikles til gode jakthunder og pokaljegere på bruksprøver.

Gjennom vår samarbeidsavtale med NKK, kan også alle våre lokalforeninger arrangere utstillinger og jaktprøver.

Kontaktpersoner:
Webjørn Svendsen og Roar Lundby.

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Bilforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.