Konkurranser og bruksprøver
Publisert 15.02.2016 01:54
Oppdatert 30.05.2016 10:06
De ulike jakthundrasene har utviklet sitt særpreg gjennom svært mange år med selektiv utvelgelse. I dag finnes det jakthundtyper som er tilpasset ulike jaktformer og de fleste viltarter.

​​Bruksprøver er utviklet til konkurransegrener og det foregår i dag en omfattende konkurranseaktivitet med jakthunder av de aller fleste typer.

Bruksprøver​​​

Norsk Kennel Klub har utarbeidet egne bruksprøver for å teste hundenes jaktlige egenskaper. De ulike jakthundgruppene har særskilte bruksprøver som er tilpasset den jaktform de normalt anvendes til. ​

Formålet med disse prøvene er å avdekke individenes jaktlige kvaliteter slik at dette kan vektlegges i avlen. Både rasehundklubb, oppdretter og eier av jakthunder bør ha felles interesse i at størst mulig andel av jakthundene får dokumentert sine jaktlige anlegg gjennom at de blir trenet og framvist på bruksprøver.

Bruksprøvene har utviklet seg til en egen konkurranseform. I dag arrangeres det både nasjonale mesterskap og internasjonale konkurranser for de fleste jakthundtyper.​

Sjekk hva din lokale forening tilbyr​​

Lokale jeger- og fiskerforeninger og hundeklubber kan tilby kurs og et miljø å skolere jakthunder og jakthundeiere i, slik at hundene får riktig opplæring og dressur slik at de både kan utvikles til gode jakthunder og pokaljegere på bruksprøver.

Kontaktpersoner:
Webjørn Svendsen og Roar Lundby.

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.