Lovverk om våpenhold
Publisert 15.02.2016 01:54
Oppdatert 13.05.2019 14:55
Lovverk om våpenhold
Som jeger, skytter og våpeneier er det en del lover og regler å forholde seg til. Her er en liten oversikt.

​​Som våpeneier må du først og fremst forholde deg til våpenloven og våpenforskriften. Lovverk om våpenhold finner du på politiets nettsider, eller på Lovdata. 

Politiets våkenkompendium​​

Gjør deg kjent med reglene​​

Som jeger må du i tillegg forholde deg til viltloven, med tilhørende forskrifter og rundskriv. Tilgang til alle relevante dokumenter finner du på Miljødirektoratet sine sider om jakt og fangst​.

For deg som ønsker å gå rett på sak, og som synes lovverk er tungt fordøyelig, anbefales rundskrivet "Utøvelse av jakt og fangst​". ​ 

Europeisk våpenpass​​

Skal du erverve våpen, anskaffe europeisk våpenpass, eller innføre/importere våpen, finner du informasjonen du trenger på politiets sider.

For deg som skal til utlandet, er det viktig at du forhører deg med tollvesenet angående reglene i landet du skal reise til (kontakt både norsk tollvesen og tollvesenet i landet du skal reise til dersom du er usikker.)  

For eksempel kan du reise ut av Norge med et Europeisk våpenpass. Likevel krever det svenske tollvesenet at utenlandske jegere fyller ut en våpendeklarasjon (kan gjøres på internett eller tollstasjon) før innreise i Sverige. Se også våre sider om "Jakt i utlandet​" for mer informasjon

Kontaktperson: Vidar Nilsen.

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.