Lovverk
Publisert 15.02.2016 01:54
Oppdatert 30.05.2016 10:06
Både som ny og gammel hundeeier er det mange lover og regler å forholde seg til. Her har vi samlet noen artikler og lovbestemmelser som du bør sette deg inn i, enten du skal på jakt eller skal ut å reise.

​Lovverket som regulerer det meste omkring hundehold her til lands, er samla i Hundeloven som trådte i kraft 1.1.2004. Justis- og Politidepartementet har utarbeidet et rundskriv om Hundeloven som gir mer utdypende tolkninger.

Lokale forskjeller​​

En rekke kommuner har utarbeidet lokale forskrifter til Hundeloven som kan begrense adgangen til å ferdes med løs hund i visse områder eller i visse tider av året. Det finnes dessverre ingen samlet oversikt over disse bestemmelsene. Du finner dem på nettstedet Lovdata.no, normalt under Hundehold.

Norges Jeger og Fiskerforbund (NJFF) har utarbeidet en veileder til Hundeloven som er nyttig dersom du vil lese mer om Hundelovens rammer, særlig hvis du skal delta i utarbeiding av lokale forskrifter.​

Reise med hund​​

Har du tenkt deg utenlands med hund? Da bør du lese om reise med hund​, der du blant annet finner link til Mattilsynets nettsider om ID-merking, vaksinasjonskrav og EU-pass.

Jakter du med hund i områder med beitende husdyr? Sørg for at hunden er aversjonsdressert. Se vår nettside om aversjonsdressur.

Kontaktperson: Webjørn Svendsen.

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.