Reise med hund
Publisert 15.02.2016 01:54
Oppdatert 15.11.2016 11:27
Har du planer om å reise i Europa med hund? Husk at det kreves pass for hunden dersom du skal til andre land enn Sverige.

For reise til alle EU-land med unntak av Sverige, kreves det at hunden har eget pass som blant annet dokumenterer at den har gjennomgått et vaksinasjonsprogram. Reglene kan variere avhengig av hvilke land du skal reise i.

Ved grunnvaksinering mot rabies er vaksinasjonen gyldig tidligst 21 dager etter at vaksinen ble gitt. Du finner mer informasjon om rabiesvaksine på Matilsynets nettsider.

Ved tilbakereise er det ved reise i de fleste land også krav om dokumentasjon for gjennomført ormekur, for å hindre spredning av blant annet den farlige parasitten revens dvergbendelorm​ (echinococcose) som finnes i mange land i Europa, men som fortsatt ikke er påvist i Norge.

Du finner mer detaljert informasjon på Mattilsynets nettsider, der det blant annet er en egen trinnvis veileder "Slik reiser du med kjæledyret ditt".

Kontaktperson: Webjørn Svendsen.

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.