Skytegrener
Publisert 15.02.2016 01:54
Oppdatert 30.05.2016 10:06
Skytegrener
Jaktskyting har utviklet seg til å bli en konkurranseaktivitet som interesserer mange av NJFFs medlemmer. Øvelser og konkurranser skal ligne på situasjoner som jegeren står ovenfor i jaktsammenheng.

​Konkurransevirksomheten bidrar således til mer human jakt, god og sikker våpenbehandling, samt at dette er en god anledning for rekruttering og opplæring av ungdom. 

Jaktfeltskyting​​​

​Skyting med rifle mot stillestående viltmål på ulike avstander oftest fordelt med 5 skudd på 6 ulike poster. Skytingen foregår ofte ute i terrenget, og skytestillingene som benyttes er liggende, sittende og stående.

Elgskyt​​ing​

​​Skyting med rifle mot stillestående og bevegelig elgfigur på 100m avstand. Det skytes 5 skudd sittende og 5 skudd stående mot stillestående figur, samt 10 skudd mot løpende elg. 

Je​​gertrap ​​

Skyting med hagle mot leirduer på trapbane. Banen har 5 standplasser, og det skytes på fragående leirduer. Det skytes oftest 25, 50 eller 100 skudd.

Leird​​​uesti​​

​Skyting med hagle mot leirduer på en leirduesti i terrenget, evt. på en sportingbane (leirduebane med kastemaskiner som gir varierte skytevinkler). Leirduestien består av enkle og doble duer, og det skytes oftest 50 skudd. 

Figur​​jakt ​​​

Skyting med hagle mot metallfigurer som sklir langs en metallstreng. Hver figur har utsparing hvor en papplapp monteres for å registrere antall hagl treff. Oftest 10 ulike poster.

Ja​ktsti  ​

Skyting med hagle mot metallfigurer som sklir langs en metallstreng. Hver figur har utsparing hvor en papplapp monteres for å registrere antall hagl treff. Skytingen er kombinert med et antall poster med teorispørsmål fra jegerprøvepensum. (Det arrangeres for tiden ikke norgesmesterskap i denne grenen).​​​

Nordisk Jaktsky​​ting​​​

Skyting med hagle og rifle fordelt på to haglegrener og to riflegrener. De to haglegrenene er leirduesti og jegertrap. I begge øvelsene skytes det mot 25 leirduer. De to riflegrenene er skyting på rådyrfigur (stillestående) og på løpende elg. I begge grenene skytes det 10 skudd, og avstanden er 100m.

Kontaktperson: Vidar Nilsen.

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.