MENY hamburgermeny Close-menu button

Slakting, utvomming/flåing og parteringskurs 13.-14. august

Lærerikt kombikurs som tar for seg både utvomming, flåing og partering. Kursene går over to dager (3. og 4. august) og kan også tas enkeltvis. Lær alt du trenger for å ivareta viltet etter en vellykket jakt.

Publisert 07. juli 2022 kl. 12.06

Lørdag 13. august starter vi med kurset i utvomming og flåing, så fortsetter vi med parteringskurset søndag 14. august. Kursene kan meldes på hver for seg eller som et samlet kombikurs.

Utvomming flåing:
Hvordan vomme ut og flå et hjortevilt. Her får du lære grunnleggende slakteteknikk og flåteknikk både for felt og innendørs. Vi legger vekt på at deltageren selv skal få prøve seg og gjøre mest mulig selv. "Hands on" læring. Teknikk og hygiene står i høysete.

Parteringskurs:
Hva går i gryta og hva blir til kjøttdeig? Hva passer som stek og hvor ligger biffene? Spørsmålene melder seg fort når du står med et felt vilt som er ferdig mørnet og skal finparteres. På dette kurset lærer du å skjære ned hjortevilt, samt hvordan du pakker og emballerer kjøttet best. I tillegg til dette får du full gjennomgang av hva de ulike delene av dyret er best egnet til.

Kombikurset og kurset i utvomming og flåing er nå fullbooket, send oss en epost om du ønsker å stå på venteliste. Tre ledige plasser fortsatt på parteringskurset søndag 14. august. Førstemann til mølla.

Mer informasjon og påmelding om kombikurset 13.-14. august finner du her.​

Mer informasjon og påmelding om kurset i utvomming og flåing 13. august finner du her.​

Mer informasjon og påmelding om parteringskurset 14. august finner du her.​