
Nøttebunn med bærkrem
Nøttebunn med bærkrem smaker helt nydelig. Med en knasende god nøttebunn med sjokolade og rikelig med deilige bær, vil du garantert få en stjerne i boka om du serverer denne.
Publisert 16. mai 2022 kl. 12.26
Oppskrift
Nøttebunn med bærkrem
Ingredienser
1 kake:
Nøttebunn:
150 gr mandler
150 gr hasselnøtter
100 gr kokesjokolade
4 stk store eggehviter
200 gr sukker
Bærkrem:
100 gr bringebær
100 gr tyttebær
100 gr blåbær
100 gr sukker
1 stk vaniljestang
5 stk gelatinplater
5 dl fløte
Blåbær, tyttebær, bringebær til pynt
Slik gjør du:
Nøttebunn:
- Varm opp stekeovnen til 180 grader.
- Kjør mandlene, hasselnøttene og kokesjokoladen i en foodprocessor til de er finhakket.
- Visp eggehvitene til de begynner å skumme. Tilsett sukkeret litt etter litt mens det piskes ved middels hastighet.
- Øk hastigheten og pisk videre til du har en tykk og blank marengs.
- Vend nøtteblandingen og marengsen forsiktig sammen til en jevn masse.
- Smør en springform som måler 26 cm. Ha bakepapir i bunn. Hell massen over i springformen.
- Stek nøttebunnen på midterste rille i ca. 35–40 minutter. Avkjøl nøttebunnen. Ha den over på et fat.
- Ta av kakeringen og vaske den. Kle kakeringen innvendig med bakepapir og sett den tilbake rundt nøttebunnen.
Bærkrem:
- Bløtlegg gelatinplatene til bærkremen.
- Ha bringebær, tyttebær og blåbær i en kjele. Ha i sukker og frøene fra vaniljestangen. Varm opp under omrøring.
- Klem vannet ut av gelatinplatene og løs den opp i de varme bærene. Hell bærene over i en bolle og la de stå til avkjøling i romtemperatur.
- Pisk fløten til myk krem. Bland kremen forsiktig sammen med bærene, og hell bærkremen over nøttebunnen. La kaken stå i kjøleskapet til kremen har satt seg, minst 4 timer. Pynt med bær og roser.