MENY hamburgermeny Close-menu button
Nøttebunn med bærkrem smaker helt nydelig. Med en knasende god nøttebunn med sjokolade og rikelig med deilige bær, vil du garantert få en stjerne i boka om du serverer denne.

Nøttebunn med bærkrem

Nøttebunn med bærkrem smaker helt nydelig. Med en knasende god nøttebunn med sjokolade og rikelig med deilige bær, vil du garantert få en stjerne i boka om du serverer denne.

Publisert 16. mai 2022 kl. 12.26

Oppskrift
Nøttebunn med bærkrem

Ingredienser
1 kake:

Nøttebunn:
150 gr mandler
150 gr hasselnøtter
100 gr kokesjokolade
4 stk store eggehviter
200 gr sukker

Bærkrem:
100 gr bringebær
100 gr tyttebær
100 gr blåbær
100 gr sukker
1 stk vaniljestang 
5 stk gelatinplater
5 dl fløte
Blåbær, tyttebær, bringebær til pynt

Slik gjør du:

Nøttebunn:

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader.
  2. Kjør mandlene, hasselnøttene og kokesjokoladen i en foodprocessor til de er finhakket.
  3. Visp eggehvitene til de begynner å skumme. Tilsett sukkeret litt etter litt mens det piskes ved middels hastighet.
  4. Øk hastigheten og pisk videre til du har en tykk og blank marengs.
  5. Vend nøtteblandingen og marengsen forsiktig sammen til en jevn masse.
  6. Smør en springform som måler 26 cm. Ha bakepapir i bunn. Hell massen over i springformen.
  7. Stek nøttebunnen på midterste rille i ca. 35–40 minutter. Avkjøl nøttebunnen. Ha den over på et fat.
  8. Ta av kakeringen og vaske den. Kle kakeringen innvendig med bakepapir og sett den tilbake rundt nøttebunnen.

Bærkrem:

  1. Bløtlegg gelatinplatene til bærkremen.
  2. Ha bringebær, tyttebær og blåbær i en kjele. Ha i sukker og frøene fra vaniljestangen. Varm opp under omrøring.
  3. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs den opp i de varme bærene. Hell bærene over i en bolle og la de stå til avkjøling i romtemperatur.
  4. Pisk fløten til myk krem. Bland kremen forsiktig sammen med bærene, og hell bærkremen over nøttebunnen. La kaken stå i kjøleskapet til kremen har satt seg, minst 4 timer. Pynt med bær og roser.