MENY hamburgermeny Close-menu button

Reinsdyrkarbonader

Skal du servere tapas? Da bør du teste disse deilige reinsdyrkarbonadene. Sammen med stekt rosenkål og bacon som svømmer i litt rødvinssaus, blir dette stjerna på tapasbordet.

Oppskrift
Reinsdyrkarbonader

Ingredienser
12 mellomstore reinsdyrkarboander:

1 stk løk
800 gr karbonadedeig av reinsdyr
2 egg
2 dl brødrasp
1 ts salt
1 ts pepper
0.5 ts timian
2 ss smør
Rødvinssaus: 
2 stk sjalottløk 
1 ss olivenolje 
5 dl rødvin 
5 dl viltkraft 
100 gr smør 
0.5 ts salt 
1 ts pepper 
Stekt rosenkål:
1 ts salt
400 gr rosenkål
1 ss rapsolje
300 gr baconterninger
0.5 ts pepper

Slik gjør du:

Reinsdyrkarbonader:

  1. Finhakk løken og ha den over i en  bolle sammen med karbonadedeigen av reinsdyr, egg, brødrasp, salt, pepper og timian. Kna det hele godt sammen til du har en fast og fin deig.
  2. Form til middels store kaker. 
  3. Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme. Fres reinsdyrkarbonadene til de er gylne på begge sider. Skru ned varmen og stek videre til de er gjennomstekte.

Rødvinssaus:

  1. Finhakk sjalottløken. Varm opp en gryte med smør og fres løken til den er blank.  
  2. Tilsett rødvin og la det koke til væsken har redusert til ¼ del. Konsistensen skal være tykk. 
  3. Tilsett viltkraft og kok sausen ned til ca. halv mengde. Sil av sjalottløken. 
  4.  ​Del smøret i terninger og rør det inn i sausen. Smak til med salt og pepper. ​

Stekt rosenkål:

  1. Rens rosenkålen for stygge blader.
  2. Ha vann i en kjele og i det et oppkok. Ha i litt salt, og kok rosenkålen i 2 minutter. Sil av vannet.
  3. Varm opp en stekepanne med litt rapsolje på middels høy varme, og stek baconet til de begynner å bli gyllent. Ha i rosenkålen og stek videre til alt har  en fin stekeskorpe. Krydre med litt pepper underveis.
  4. Hell rødvinssausen over den stekte rosenkålen og server i en bolle med reinsdyrkarbonadene ved siden av.