
Tilslørte bondepiker med multer
Tilslørte bondepiker er en klassiker på norske dessertbord, og med multer blir den ekstra smakfull. Det er dessuten en ypperlig anledning til å bruke opp kjeksrester du har liggende.
Publisert 17. juni 2021 kl. 07.13
Tradisjonelt serveres tilslørte bondepiker gjerne i glass med lag på lag av krem, kjeks og eplemos. Vi har tint opp multene fra fjorårets multeplukking, og sammen med en litt søt krem og søte kjeks smaker det helt herlig. Desserten serveres så nylaget som mulig slik at den ikke blir for bløt. Du kan selvsagt bruke andre bær også.
Oppskrift
Tilslørte bondepiker med multer
Ingredienser
4 personer:
200 gr rester av søt kjeks (vi har brukt pepperkaker og doble havreflarn med sjokolade)
3 dl kremfløte
2 ss sukker
400 gr multer
Slik gjør du:
- Ha de søte kjeksene i en bolle og knus dem i mindre biter.
- Ha kremfløte og sukker i en bakebolle, og pisk på høy hastighet til en luftig krem.
- Legg pisket krem, knuste kjeks og multer lagvis i hvert glass.