Villsvinburger med rødbetkrem

Villsvinburger med rødbetkrem er like fargerik som den er gode. Den er full av både smak, mineraler og vitaminer, og passer godt til både lunsj og middag.

Publisert 17. juni 2021 kl. 20.08

Til villsvinburgere med rødbetkrem har vi valgt enkelt tilbehør som salat og agurk. Om du ikke har tilgang på villsvin, kan du fint bruke annen type kjøttdeig av vilt. Du kan også servere karbonadene i en baguette, wrap eller et pitabrød også.  ​

Oppskrift 
Villsvinburgere med rødbetkrem 

Ingredienser
4 personer: ​

Villsvinburgere: 
0.5 stk løk
500 gr kjøttdeig av villsvin
1 stk egg
2.5 dl brødrasp
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts timian
1 ss smør (til steking) 
Rødbetkrem: 
2 store rødbeter
1 ss olje (til baking av rødbetene)
0.5 stk løk
1 ss smør (til steking)
1 ss eplecidereddik
1 ts sennep
0.5 ts kanel
2 ss sukker
1 ts salt
1 ts pepper 
200 gr smøreost naturell
Tilbehør: 
4 hamburgerbrød
Crispisalat
Agurk i skiver 

Slik gjør du: 

Villsvinburgere: ​

  1. Finhakk løken og ha den over i en bakebolle. Ha i kjøttdeig av villsvin, egg, brødrasp, timian, salt og pepper. Kna alt godt sammen til du har en fast og fin deig, og form dem i samme størrelse som hamburgerbrødene du har. 
  2. Varm opp en stekepanne på middels høy arme og stek villsvinburgerne til de er gjennomstekt. 
  3. Tilsett BBQ-saus, vann og whisky i stekepannen på middels høy varme og rør det godt sammen. Ha i villsvinbollene, og la det putre på lav varme i ca. 10 minutter. ​

Rødbetkrem: 

  1. Varm opp stekeovnen til 220 °C. 
  2. Vask og fjern skallet av rødbetene. Del dem i to og ha dem over i en ildfast form med litt olje. La de bake i ca. 40 minutter. 
  3. Del løken i små biter. Varm opp en stekepanne med smør og fres løken til den er myk. Ha i de bakte rødbetene, eplecidereddik, sennep, kanel, sukker, salt og pepper, og la småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett smøreost naturell, og kjør med en stavmikser til du har en glatt krem med stavmikser. ​
  4. Ha crispisalat, rødbetkrem, villsvinburgere og agurk på hamburgerbrødene.  ​