MENY hamburgermeny Close-menu button
Rydding i Kvitsandvika, Frosta

Har ryddet strandsonen for 205 kg søppel

Siden slutten av mai, har frivillige og medlemmer rapportert om rydding i strandsone og elver, med funn på over 200 kg søppel og avfall. Mye av ryddingen foregår langs fjære- og strandsonen, og arealene blir derfor ganske store. Over 5000 meter er undersøkt og ryddet.

Mye plast

Avfallet består i hovedsak av uidentifiserte plastbiter, men også en god del plastflasker, godteriemballasje, tau, fiskesnører, isopor o.l.

Alt innsamlet søppel blir levert til nærmeste gjenbrukstorg eller avfallsmottak. Der blir det registrert videre, sånn at avfallsselskapene vet hvor mye av innlevert avfall som kommer fra såkalt marin forsøpling, strand og/eller elverydding.

funn_flosand2.jpg
Skal vi bygge en bil?

Ivrige medlemmer

- Våre lokallag har spilt en viktig rolle i innsatsen som er langt ned fram til nå, forteller prosjektleder Inga Rossing. Hun legger til at de mer enn gjerne kan fortsette som en av hovedrollene framover, hvis de har tid.

Inntrykket er at de fleste setter av tid til dette viktige arbeidet.

Rydding_verdalselva_elveutvalget15_07_21.jpg
Elveutvalget i Verdal jeger- og fiskerforening fylte en henger på en kveld. Kjempeinnsats!

Snart skoler og barnehager sin tur

I høst har vi lagt opp til et kjempespennende samarbeid med våre unge og lovende. 

- En kombinasjon av undervisning tilrettelagt for området som skal ryddes, artskunnskap, kreative oppgaver og feltarbeid, håper vi skal bidra til å øke bevisstheten rundt utfordringene med marin forsøpling, og levevilkår for fugl og fisk.