MENY hamburgermeny Close-menu button

Familie: Naturen som matressurs

 • Fra:
  23.09.2022 kl. 09.00
 • Til:
  23.09.2022 kl. 13.00
 • Varighet:
  4 timer
 • Sted:
  Sandvatnet
 • Påmeldingsfrist:
  01.08.2022
 • Arrangør:

Tilrettelagt tur, med fokus på fuglejakt og tilberedning av vilt på bål og primus. Da dette er en aktivitet som gjentas hvert år, er den begrenset utfra alder.
For året 2022, er det barn født i 2010 som kan delta. Maksimalt antall barn, er 15. Namdalseid Skole og Statland Skole får dekket sine transportutgifter av foreningen og har prioritet for plass. Dette grunnet deres tilknytning til lokallaget! Vi oppfordrer foresatte til å være med denne dagen!

Aktiviteten avholdes ved Holmtømte (Namdalseid statsalmenning). Her er både tilgjengeligheter og muligheter ivaretatt. Det vil i forkant bli satt opp lavvo, slik at vi har «tak over hodet» ved behov.

Gjennom dagen vil fokuset rettes mot de mest vanlige, jaktbare fuglearter, hvordan de lever, hvilke metoder og fangstredskaper som er mest brukt ved jakt og hvordan vi nyttiggjør oss viltet som matressurs. 

For de som har lyst, blir det også mulighet for en kort demonstrasjon av fuglehundens aksjon i skogen. Her vil GPS og hundepeiler bli benyttet, med fokus på navigering og sikker ferdsel.

Utover dette vil det bli medbragt ulike fuglearter og sammen skal vi med utgangspunkt i en hel rype, tilberede denne slik at alle får en smakebit til lunsj. I tillegg stiller foreningen med kakao, pølse og brød, så matpakke er ikke nødvendig denne dagen. For den som ønsker, vil det være mulighet for fiske. Foreningen stiller med alt av nødvendig utstyr og redningsvester.

Påmelding til: [email protected]. Opplys om skole, antall barn og antall voksne. Det må også gies tilbakemelding på evt hensyn tilknyttet mat innen påmeldingsfrist. Påmeldingsfrist er satt til 01.08.2021.

Legg i kalender
KONTAKT

Janne Kristin Aavik

Tlf: 90655657

Del: