Ny og ukjent jaktfelt-konge
Publisert 15.02.2016 01:30
Oppdatert 15.02.2016 01:30
NM Jaktfelt 2015 gikk av stabelen på Ringerike skytesenter i helga. Etter en nervepirrende finalerunde med innlagte ekstraomganger, kunne relativt ukjente Svein Jørund Githmark reise hjem som gullmedaljevinner.

​​Før NM-finalen i jaktfelt sto nemlig nær tjue skyttere, deriblant flere Norgesmestere, bokført med fullt hus. Den som til slutt taklet finalenervene best på Ringerike skytesenter, var Svein Jørund Githmark fra Lillesand og Birkenes JFF. 

Det måtte imidlertid omskyting til før vinneren kunne kåres. Tidligere NM-vinner Leif Magne Saga fra Hedrum JFL og Githmark skjøt begge fullt hus i finalen. Deretter ​måtte det to omskytinger til før Githmark kunne innkassere seieren.


Høyt nivå​

Med dette tok Githmark sin første NM-tittel i jaktfelt. Skytteren kan vise til solide resultater på stevner i Sørlandsområdet de siste åra, men var bare hårfint inne blant de tjue beste under fjorårets Jaktfelt-NM.​

​Det kom også til en rekke spennende omskytinger blant jegere, damer, juniorer, veteraner og lag, før alle medaljer var avklart – noe som skyldes et meget høyt og jevnt nivå blant skytterene. De som til slutt stakk av med medaljene er:

Norgesmesterskapet

 1. ​Svein Jørund Githmark, Lillesand og Birkenes JFF
 2. Leif Magne Saga, Hedrum JFL
 3. Kai Egil Berntsen, Åmli JFF

Beste jeger

 1. Ronny Fjeldskogen, Hemnes JFF
 2. Jan Kåre Eigebrekk, Audnedal JFF
 3. Jarle Soot, Høland JSK

Beste junior

 1. Kjetil Fjeldvang, Udnes JFF
 2. Marius Nerdrum, Hemnes JFF
 3. Snorre Ekeheien Laakso, Hemnes JFF

Beste dame

 1. Ann Merethe Andersen, Krødsherad JFF
 2. Anneline Tangen, Sannidal JFF
 3. Kirsten Aaslund, Skaubygda JFF Frogn

Beste veteran

 1. Sverre Lindstad, Løiten JFF
 2. Othar Hvaal, Lardal JFL
 3. Ottar Sørum, Buskeruds JFF

Lagskyting

 1. Hemnes JFF
 2. Østby JFF
 3. Buskeruds JFF


​Vel blåst fra arrangørene

NJFF gratulerer alle medaljevinnere med innsatsen! Det er også på sin plass å takke alle de 1150 skytterne som gjennomførte løypa, og ikke minst foreningene på Ringerike skytesenter, som har jobbet dugnad og sørget for at deltagere har hatt noen fine NM-dager på Ringerike.

Du finner komplett resultatliste på nettsidene til NM Jaktfelt 2015​.

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Gjensidige2019
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.