Åpne medlemsmøter om ulv
Publisert 08.02.2016 19:02
Oppdatert 07.03.2016 16:13
Åpne medlemsmøter om ulv
NJFF gjennomfører en runde med dialogmøter omkring ulveforvaltningen. De åpne medlemsmøtene vil finne sted i Oppland, Vestfold, Østfold og Buskerud de nærmeste ukene, og følger malen fra møtet som ble arrangert i Hedmark før sommerferien.

​​​NJFF holdt et åpent møte på Norsk Skogmuseum Elverum i mai, der ulvens betydning for jakta ble drøfta. Rundt 100 deltakere møtte fram for å disktuere ulven. ​Basert på de gode erfaringene fra dette møtet, blir det nå holdt tilsvarende møter i de tilstøtende områdene, både i og utafor ulvesonen.

- NJFF vil drive et omfattende politisk arbeid fram mot stortingsbehandlinga til høsten.​​ For NJFF sentralt er det viktig å få høre om de erfaringer som jegerne har fått etterhvert med ulven. Vi har også med oss fylkesleder Knut Arne Gjems fra NJFF Hedmark, slik at vi også får belyst den utviklinga som skjer innafor ulvesonen, sier NJFFs informasjonssjef Espen Farstad.

 

Oppland først ute​​

Først ute i høstens møterunde er NJFF Oppland, som inviterer til åpent medlemsmøte om ulveforvaltninga på Honne Hotell- og Konferansesenter på Biri 12. august. Som innledere deltar fylkesleder Knut Arne Gjems i NJFF Hedmark, NJFFs generalsekretær Espen Søilen, fagsjef Siri Parmann og informasjonssjef Espen Farstad. Etter innleggene deres blir det åpnet for spørsmål og diskusjon.

Bakgrunnen er den politiske prosessen fram mot Stortingets behandling av spørsmålene om bestandsmål, ulvesone og grenseflokker. ​Gjems skal orientere om den utfordrende situasjonen i Hedmark, hvor 114 jakthunder er drept av ulv, hjorteviltstammene forringes og konfliktnivået er høyt. NJFF Hedmark kjemper sammen med NJFF sentralt for å få en ny ulveforvaltning. 


Vil redusere ulvebestanden​

- Kravet vårt er at ulvesonen må oppheves, og at bestanden av ulv må reduseres. Vi mener grenseulvene må telle med i bestandsmålet, og det må åpnes for å felle hele familiegrupper av ulv, sier Farstad.

Deretter går det slag i slag med møter på Sørøstlandet: 17. aug kl 18-20 inviterer NJFF Vestfold til ulvemøte på Breidablikk forsamlingshus på Styrvoll i Lardal. Bjørn Corneliussen ønsker velkommen og stiller som ordstyrer. 

19. august er det Østfold som står for tur. Dette møtet blir avholdt i Spydeberg, med fylkesleder Gunnar Borgen som møteleder. 

Videre er det planlagt et møte i Buskerud 2. september. Møtested er ikke fastsatt ennå, men det blir trolig i Vikersund-traktene.

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.