Aktivitetstips til påsken
Publisert 01.04.2020 11:10
Oppdatert 30.03.2021 11:22
Aktivitetstips til påsken
Foto: Karoline Akre
Her får du tips til aktiviteter og turforslag til påskeferien!

​​​​​​​​​​​​Dra på fisketur​​

Er det lenge siden du har svingt fiskestanga, så er det kanskje nettopp det du skal gjøre nå. ​​Å fiske i sjøen er gratis, i ferskvann må du ha fiskekort. Er du under 16 år har du rett til å fiske gratis med stang og snøre mellom 1. januar og 20. august. Her får du NJFFs fisketips for barn.

Sei og makrell kan du fiske fritt i sjøen, mens andre fiskearter har regler om minstemål. Husk også at torsken er fredet fra svenskegrensa til Aust-Agder hele året. I definerte gyteområder for torsk er det fiskeforbud mot all saltvannsfisk i perioden 1. januar - 30. april. Du kan allikevel fiske sjøørret, da den ikke omfattes av forbudet. Noen områder er sjøørreten fredet nå, så sjekk først om det er lov der du bor. Se NJFFs tips for sjøørretfiskeRegler for fritidsfiske i sjøen finner du hos Fiskeridirektoratet.​ 

Har du tilgang til et islagt vann så er isfiske også en aktivitet som passer for alle. Husk å sjekke om isen er sikker før du begir deg utpå. Se og lær deg mer om isfiske her.. Trenger du litt mer kunnskap før du drar på fisketur? På denne siden har vi samlet mange nyttige tips til fisketuren din. 

NJ-03999- Foto_Stine_Hagtvedt.JPG

Her kan du dra på fisketur

Våre fylkeslag har funnet fre​m til gode fiskeområder. Se tipsene deres! 

Akershus
Aust-Agder
Buskerud
Finnmark
Hedmark
Hordaland
Møre og Romsdal
Nordland
Nord-Trøndelag
Oppland
Oslo
Rogaland
Sogn og Fjordane
Sør-Trøndelag
Telemark
Troms
Vest-Agder
Vestfold​
Østfold​

Dra på tur​​

La turen bli så kort eller lang som du føler deg komfortabel med. Man trenger ikke gå langt for at turen skal bli vellykket. Har man barn er det viktig med nok mat, klær og litt ekstra godt som gjør friluftslivet attraktivt. Hvordan du kler deg best på tur viser vi deg her. ​Ha med spikkekniv, undersøk små kryp på bakken, gå på skattejakt, lag hinderløype i naturen, hør på fuglelivet eller gå på sporjakt om det fortsatt er snø der du er. Her kan du øve litt på forhånd med NJFFs sporquiz. Er det noen som trenger litt ekstra motivasjon for å komme seg ut? Her får du tipsene til å få med deg familien ut. ​​

NJ-03735- Foto_Hanne_Simonsen.JPG 

Gjør noe ekstra ut av turmaten

Maten du spiser på tur smaker som regel alltid ekstra godt. Lag et bål eller ta med deg primusen, og du kan kan lage de deiligste retter i naturen. NJFF har mange oppskrifter som passer å ha med seg på små og store turer o​g du får også tips til hvordan det kan gjøres enklest mulig: 10 tips til turmaten. Vi viser deg hvordan du kan fyre bål om vinteren. ​

Omelett-2.jpg

Turmat til påsken

Omelett på primusen
Quiche på primusen​
Banansplit på bålet​
Fylte horn​
Prøv tortillatrenden på bålet​
Se flere turmat-oppskrifter​

Her kan du gå på tur

Her får du tips til turer og aktiviteter som passer for både store og små, gammel som ung​. Ditt fylkeslag har forslag til turområder!

Akershus
Aust-Agder
Buskerud
Finnmark
Hedmark
Hordaland
Møre og Romsdal
Nordland
Nord-Trøndelag
Oppland
Oslo
Rogaland
Sogn og Fjordane
Sør-Trøndelag
Telemark
Troms​
Vest-Agder
Vestfold
Østfold​

God påske og god tur! 
- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund gul
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.