Alt laksefiske i Tana stanses
Publisert 07.04.2021 14:34
Oppdatert 07.04.2021 14:38
Alt laksefiske i Tana stanses
I en pressemelding fra Klima- og miljødepartementet opplyses det at alt laksefiske stanses i Tana, uavhengig av type redskap, på både norsk og finsk side.

​​​​Denne dramatiske meldingen kommer altså etter flere år med stadig dårligere fangst av laks i det store Tanavassdraget. 

-Den siste statusrapporten for laksebestandane i Tanavassdraget viste at fleire av dei største bestandane ikkje lengre har noko haustbart overskot.  Oppgangen av laks i vassdraget har gått jamt nedover dei siste åra. Når det ikkje er eit haustbart overskot i vassdraget, er naturmangfaldlova tydeleg på at det ikkje kan bli opna for fiske på desse bestandane, seier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V).

Når det ikke blir åpna for laksefiske i Tanavassdraget, innebærer dette at ingen grupper av fiskere kan fiske laks eller sjørøye den kommende sesongen. Stansen gjelder alle redskap og alle deler av vassdraget. Klima- og miljødepartementet vil snart sende forslag til nødvendige endringer i de tre fiskeforskriftene for Tanavassdraget ut på høring.

Les hele pressemeldingen her

Norges beste lakseelv

Tanavassdraget har i mange år vært Norges desidert viktigste lakseelv. I de beste årene utgjorde Tanalaksen alene nesten halvparten av all elvefanget laks i Norge. Historisk var elvefangsten opp mot 250 tonn, og samlet fangst av Tanalaks i elv og sjø på midten av 1970-tallet har blitt beregnet til over 600 tonn.
Norgesrekorden for laks på rundt 36 kilo kommer fra Tana. 


- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund gul
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.