Alt om sjøfugljakt på ett sted
Publisert 09.10.2017 15:22
Oppdatert 10.10.2017 14:42
Alt om sjøfugljakt på ett sted
På oppdrag fra fylkeskommunen og fylkesmannen i Telemark har NJFF Telemark oppdatert brosjyren om sjøfugljakt på utvalgte områder i Skjærgården i Telemark.

​​​Ordningen med allmenn sjøfugljakt på en del utvalgte områder i skjærgården hvor staten, fylkeskommunen eller kommunene er grunneier er videreført for perioden 2017 til 31.mars 2022. Det er gjort avtale om at allmennheten har tilgang til 22 områder på Telemarkskysten hvor man kan utøve sjøfugljakt etter gjeldene regler. Det er NJFF T​elemark som har fått fram denne avtalen for å kunne jakte på disse områdene​.

Oppdatert​

​​I den nye brosjyren er det informasjon om regler knyttet til jakta. Jakttider er oppdatert, det sa​mme gjelder begrensninger i jakta og informasjon om arter man kan jakte på. 

Det er for eksempel ikke lenger lov å jakte på måker, det er ikke lov å felle hunnfugl av ærfugl og det er kun lov til å felle ungfugl av storskarv.  

Alle jegere som skal jakte i skjærgården må følge reglene knyttet til jakta og ikke minst tenke sikkerhet.

Brosjyre om sjøfugljakt i Telemark​Regler for sjøfugljakt i skjærgården:
Jaktreglene gjelder for sjøfugljakt fra båt, jakt fra utvalgte områder i skjærgården der staten,
  • Fylkeskommunen eller kommunene er grunneier (jf denne brosjyren) og jakt fra privat grunn med grunneiers tillatelse.
  • Jegere må være bosatt i Norge og ha betalt jegeravgift. Husk at gyldig jegeravgiftskort må kunne fremvises på forespørsel.
  • Alle jegere bør ha med seg denne brosjyren i tillegg til annen nødvendig dokumentasjon under jakten.
  • Bruk av motorbåt under jakten er ikke tillatt nærmere enn 2 km fra land, øyer, holmer og skjær. 
  • Motorbåt kan likevel nyttes ved ettersøk av påskutt sjøfugl i sjø når fartøyets hastighet ikke overstiger 5 knop. Jegeren har bevisbyrden for lovlig påskyting og skal snarest varsle politi og kommunen om bruk av motor under ettersøket.
  • Vær sikker på hva du skyter! Hold igjen skuddet hvis du ikke kan avgjøre hva slags fugleart du står overfor eller om det er åpnet for jakt på arten. Jaktkamuflasje kan brukes, men må fjernes etter bruk
  • Fjern tomhylser og annet avfall.
  • Ta forsvarlig vare på jaktutbyttet. Slakteavfall skal ikke legges igjen eller kastes på havet.​Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.