Alvorlig hundesykdom i Oslo-området
Publisert 05.09.2019 09:15
Oppdatert 05.09.2019 09:18
Alvorlig hundesykdom i Oslo-området
Flere veterinærer i Oslo-regionen har de siste dagene fått inn hunder med alvorlig mage- og tarminfeksjon. Noen av hundene har dødd.

​​​​Det antas at utbruddet skyldes virus eller bakterier, men foreløpige undersøkelser har så langt ikke gitt svar. Det er tatt prøver av flere hunder, og noen vil obduseres. Mattilsynet håper dette vil gi svar på sykdomsårsaken i løpet av få dager. 

Anbefalinger til hundeeiere

Mattilsynet anbefaler hundeeiere i Oslo-regionen å begrense nærkontakten mellom hunder. Når hunder luftes bør de ikke få hilse på hundene de møter på veien eller i parken. Hunder som viser sykdomstegn bør raskt tas med til veterinær. Hundeeiere bør følge de rutinene for vaksinering som veterinæren anbefaler. Ansamling av hunder på dressurkurs, utstillinger, jaktprøver og liknende, bør unngås eller gjennomføres på en slik måte at kontakten mellom hundene begrenses, sier Grøndahl.

Informasjon på Mattilsynets nettsider

Veterinærinstituttet er informert om dødsfallene, og jobber sammen med Mattilsynet og NMBU i å forsøke å spore årsaken til disse og å avklare om det er en sammenheng mellom dem.

Veterinærinstituttet anbefaler hundeeiere som oppdager diaré og redusert allmenntilstand på sine hunder å kontakte sin veterinær.

Et generelt råd fra Norsk Ke​nnel Klub​s veterinærer i forbindelse med utbrudd av smitsomme sykdommer:

  • Ikke la hunden snuse på andre hunders urin og avføring
  • Begrens nærkontakt med andre hunder
  • Ha lav terskel for å kontakte veterinær raskt ved symptomer​


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.