Åpner for gjennomføring av jegerprøvekurs
Publisert 12.05.2020 14:56
Oppdatert 20.05.2020 14:50
Åpner for gjennomføring av jegerprøvekurs
Det legges opp til tørrtrening før praktisk skyting
Det er utarbeidet løsninger som gjør at også de praktiske delene av jegerprøvekurset kan gjennomføres innenfor rammen av de smitteforebyggende tiltakene som gjelder.

​​​​​​​​​​​​11. mai publiserte Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet veilederen hvor det gis råd om hvordan idrettslag/foreninger på en forsvarlig måte kan ivareta smittevernet og forebygge tilfeldig eksponering for og spredning av covid-19. Dette etter at Regjeringen i forrige uke la fram nye og oppdaterte koronatiltak. 
Der opprettholdes et krav om å unngå en-til-en kontakt og å holde avstand på minst en meter mennesker imellom. 

Åpner opp for å gjennomføre jegerprøvekurs

Det har så langt vært frarådet å gjennomføre jegerprøvekursenes praktiske deler, samling 3 og 4. Utfordringene har vært å klare å følge smittevernsreglene fra myndighetene rundt låneutstyr samt situasjoner som krever en- til en- kontakt. 

Studieforbundet natur og miljø og NJFF har nå med bakgrunn i den nye veilederen for idrettslag/foreninger funnet løsninger som gjør at også de praktiske delene av jegerprøvekurset kan gjennomføres.

Det er utarbeidet en egen veileder for gjennomføring av de praktiske delene ved jegerprøvekurs. Vi forutsetter at alle jegerprøvearrangører setter seg nøye inn i og følger denne veilederen slavisk. Forutsatt at så skjer, så er det grunnlag for å gjennomføre de praktiske samlingene på en både sikkerhetsmessig og smittevernsmessig trygg måte. ​

Last ned veilederen her:
Gjennomføring av praktisk del i jegerprøveopplæringen


Hold deg oppdatert! 

NJFF anbefaler også å lese veilederen fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet godt, slik at foreninger som tekniske arrangører, kjører kurs på en forsvarlig måte. I veilederen ligger også en god tabell for risikovurdering ved planlegging av organisert aktivitet samt sjekkliste for godt smittevern.

Veilederen fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet​ - Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund gul
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.