Avlyste jegerprøvekurs - hva skjer nå?
Publisert 16.03.2020 12:34
Oppdatert 16.03.2020 13:42
Avlyste jegerprøvekurs - hva skjer nå?
​Det kommer mange spørsmål knyttet til gjennomføring av jegerprøvekurs i forbindelse med situasjonen som har oppstått med koronautbruddet.

​Anbefalingene fra helsemyndighetene er å unngå alle samlinger av mennesker av smittevernhensyn, og det medfører at både oppstartede og planlagte jegerprøvekurs er avlyst/utsatt. Det er selvsagt uheldig for den som rammes, både arrangører og deltagere, men koronasituasjonen er så alvorlig at den selvsagt trumfer andre hensyn. 

Alternative løsninger?

Det er miljødirektoratet som er ansvarlig myndighet hva gjelder jegerprøvevirksomheten. Etter henvendelse fra NJFF har de meddelt at de foreløpig ikke åpner ​for gjennomføring av jegerprøvekurs som selvstudium eller fjernundervisning​. Det betyr altså at jegerprøvekurs som løper er satt på vent, og at planlagte jegerprøvekurs ikke iverksettes før situasjonen er endret og nærmere beskjed er gitt.

Dette er hva Miljødirektoratet har gått ut med av informasjon:

Miljødirektoratet henviser til kommunen og Folkehelseinstituttet​ for informasjon om hvordan man skal forholde seg i denne situasjonen, både når det gjelder gjennomføring av jegerprøvekurs og eksamen. Slik situasjonen er nå åpner vi ikke for gjennomføring av jegerprøvekurs som selvstudium eller fjernundervisning, men minner om at ordinære regler for kursgjennomføring og fravær gjelder. Pr i dag vil det nok uansett ikke være tilbud om eksamensgjennomføring i kommunene, og det er lenge til jakta starter. Det er dessverre uunngåelig at denne situasjonen også medfører ulemper for gjennomføring av jegerprøven.

Eksamen er hovedutfordringen

NJFF har tett dialog med Miljødirektoratet som videre sier de vurderer situasjonen fortløpende. Teknisk vil det være mulig for kandidater å gjennomføre de teoretiske samlingene på e-læring hjemme i stedet for ved fysisk oppmøte, men hovedutfordringen nå er selve eksamen. Denne avholdes vanligvis i større grupper av kommunene i tilrettelagte lokaler med PC'er som er rigget spesielt for dette.

NJFF vil komme tilbake med mer informasjon om noe nytt foreligger.


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.