Bakt ørret
Anine Gutubakken Byles
Publisert 26.03.2021 12:12
Oppdatert 07.04.2021 08:44
Bakt ørret
Foto: Anine Gutubakken Byles
Bakt ørret fylt med sitron og urtesmør smaker nydelig sammen med grønnsaker som rødløk, gulrøtter og blomkål. Dette er en alt-i-ett-form til travle dager da man har lyst på noe ekstra godt til middag.

​​Denne retten kan du forberede på forhånd samme dag og sette i kjøleskapet til det er middagstid. Perfekt på vårdager når hagearbeid står for tur. 

Oppskrift Bakt ørret 

Ingredienser 
4 personer: 

2 kg ørret 
stk sitron 
2 never frisk estragon  
2 ts grovkvernet peppermix 
2 s grovkvernet salt 

Urtesmør: 
4 ss smør 
2 ts tørket estragon 
2 ts tørket persille 
1 lite fedd hvitløk 

Grønnsaker: 
stk gulrøtter 
16 stk små poteter 
0.5 stk liten blomkål
stk rødløk  

Slik gjør du: 

  1. Varm opp stekeovnen til 150 grader. 
  2. Rens ørreten og tørk den 
  3. Del sitron i skiver og legg skivene i buken på ørreten. Ha frisk estragon på topp av sitronen.  
  4. Bland sammen smør, tørket estragon, tørket persille og finhakket hvitløk. Legg små klatter i buken på ørreten. 
  5. Krydre ørreten godt med grovkvernet pepper og salt, og den over i en ildfast form. 
  6. Skrell og del gulrøttene i små biter, del poteten i to, blomkål i tynne skiver og rødløken i mellomstore skiver, og ha det over i den ildfaste formen sammen med ørreten. 
  7. Sett formen på midterste rille i stekeovnen. Stekes i ca. 45 minutter. Her kommer det veldig an på størrelsen på ørreten. Har du flere små blir steketiden mindre. Ørreten er ferdig når kjernetemperaturen er 50 grader eller når skinnet løsner. ​

Til alle oppskrifter​

Del dine middager med #njffmat på Instagram. ​​​​​


- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund gul
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.