Bli med på Strandryddeuka 2019
Publisert 25.04.2019 13:16
Oppdatert 03.05.2019 09:27
Bli med på Strandryddeuka 2019
Hold Norge Rent deler ut gratis ryddeutstyr via et landsomfattende nettverk av distributører. Foto: Hold Norge Rent
Lørdag 4. mai er strandryddedagen i 2019. Tusenvis av frivillige har planlagt aktiviteter og vi oppfordrer alle til å bidra.

​​​​​​​Standryddeuka

Strandryddeuka er Norges største kollektive dugnad som Hold Norge rent står i spissen for. Titusenvis av frivillige rydder Norges strender, øyer, holmer, bekker, elver og innsjøer. Også havbunnen ryddes. Strandryddeuka starter mandag 29. april og avsluttes søndag 5. mai.

Alle som ønsker å bidra, oppfordres til å melde inn ryddeaksjoner i Hold Norge Rents ryddeportal. Dette skaper grunnlaget for en nasjonal oversikt over hvor det ryddes og gir verdifull informasjon om mulige kilder til forsøplingen. 

Marin forsøpling er et stort miljøproblem. Hvert år havner flere millioner tonn søppel i verdenshavene og tar livet av mer enn en million sjøfugl, hundre tusenvis av marine pattedyr og et ukjent antall fisk over hele verden. Plast er spesielt problematisk fordi det brytes svært sakte ned, og brytes opp i mindre biter og blir etter hvert til mikroplast.

Sett minst mulig spor etter deg

Som jeger og fisker er det viktig å ikke legge igjen spor etter seg i naturen! Sporløs ferdsel er et eget punkt i både fiskevett- og jaktvettreglene. ​Vi som bruker naturen må også ta vare på den og derfor oppfordrer vi​ alle til å bli med å rydde en strand eller et ferskvann i nærheten av deg!

Les mer om strandryddedagen her


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
NJFF livsforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.