Bli med på den nasjonale åpningen av laksesesongen 2019
Publisert 10.05.2019 08:42
Oppdatert 29.05.2019 12:15
Bli med på den nasjonale åpningen av laksesesongen 2019
Sølvblank villaks fra Stjørdalselva. Foto Jon-Erlend Sundnes
I anledning Villaksens år vil Norske Lakseelver sammen med Norges Jeger- og Fiskerforbund arrangere en nasjonal åpning av laksesesongen 1. juni. Klima- og Miljøminister Ola Elvestuen kommer, gjør du?

​​​​​​​​​​​Det internajsonale villaksens år - markering av laksestart ​

I villaksens år er det på sin plass med en egen markering av høytidsdag nummer en for laksefiskere i hele landet: 1. juni. Denne datoen åpner de fleste lakseelvene i landet. Vi har valgt å legge arrangementet til Stjørdalselva av flere årsaker: det er en av de beste lakseelvene i landet, vassdraget oppnår "god" kvalitetsnormstatus fra Vitenskapelig Råd for Lakseforvaltning, vassdraget forvaltes godt lokalt, og både forvaltningslaget (SVEL) og sportsfiskerforeningen (SJFF) viser et stort engasjement for elva og laksen. 

Program med innhold både for store og små

Fotoutstilling i Stjørdal Sentrum. I anledning villaksens år har vi lagd en vandreutstilling som skal stå utendørs i mange norske byer i løpet av året. Stjørdal blir andre stopp på turen, og vi håper mange vil ta turen innom for å se flotte historiske bilder, stemningsbilder av laksefiske på sitt beste, villaks som mat og hobby, lakseforvaltning og et innblikk i framtidens laksefiske. Her er foto bl.a. av de kjente fotografene Hans Kristian Krogh-Hanssen og Audun Richardsen. 

Tegnekonkurranse av 5. klasse ved Hegra Barneskole, Kvislabakken Skole, Meråker Skole og Forradal Oppvekstsenter (5.-7. klasse).  Oppgaven er «Tegn det du forbinder med villaks, laksefiske, fisketur». Tegningene henges opp i galleriet på Kimen Kulturhus fra fredag 24. mai til mandag 3. juni. 

Fiskekonkurranse i anledning Villaksens år, hvor inntektene fra påmeldinga går til rekrutteringsarbeid for villaksen. Konkurransen varer fra midnatt (når fisket åpner) til kl 12:00. Alle som har fiskekort 1. juni og betalt fiskeravgift kan delta ved å melde seg på (over 18 år kr 300 // under 18 år kr 150). Det er mange fine premier i spill, så her kan du både gi et bidrag til villaksen og rekrutteringsarbeidet, samt vinne fiskekortpremier. ​

Det skal kåres vinner i kategoriene:

  • Avlivet laks, idealvekt
  • Trekningspremie gjenutsatt laks
  • Trekningspremie under 18 år påmeldt
  • Trekningspremie alle påmeldte​

Premiene som trekkes er:

  • Fiske for to personer 19.-24. august 2019 på Hembre Gård, med overnatting. Verdi kr 15.000,-
  • Fiske for to personer 3.-4. juni 2019 på Nord Kringen Gård, uten overnatting. Verdi kr 6000,-
  • Gavekort på laksefiske i elveguiden.no. Verdi kr 4000,-
  • Fiske for to personer i to dager på stamlaksfiske, ca medio september (tidspunkt avklares nærmere), inkl. guidet fiske, guidet omvisning på klekkeriet og overnatting. En eksklusiv premie da tilbudet ikke er til salgs.​

Les detaljene om fiskeregler og påmelding her. 

Gratis premiere på filmen Villaks - Norges levende arvesølv.
Vi åpner dørene i kinosalen og gir alle gratis inngang. Premiere på Villaksens år-filmen Villaks – Norges levende arvesølv, produsert av Pandora for Norske Lakseelver og Norges Jeger- og Fiskerforbund. Filmen viser fantastiske klipp av naturskjønne elver i hele landet, laksefiske, entusiasme og turglede. Dette er en hyllest til villaksen. Historien fortelles av Frode Grytten. Filmen etterfølges av en lokalprodusert kortfilm fra Stjørdalsvassdraget.

I forkant av filmvisningen blir det appeller av generalsekretæren i Norges Jeger- og Fiskerforbund, Eldar Berli, og generalsekretæren i Norske Lakseelver, Torfinn Evensen.

Smak Ersgards fantastiske villaksfiskesuppe!
Om været holder så blir det også servering av herlig laksesuppe laget av Ersgard. Serveringen blir gjort utenfor Kimen før filmvisningen. 


Camp Villaks i Stjørdalselva - en knallsuksess! - Foto: Ayna Heilong​

​Familiedag på Hembre med aktiviteter for store og små

Kl 12:30: Åpning av arrangementet med Klima- og miljøminister Ola Elvestuen med flere

Åpningstale av ordførerne i Stjørdal og Meråker Kommuner, Ivar Vigdenes og Kari Anita Furunes.

Kåring av vinnere i fiskekonkurransen, samt kåring av vinner i tegnekonkurransen.

Kl 13:30: Musikalsk innslag av Siri Bones og John Oddstein Aune

Kl 14:00: Politikerdebatt

Ledes av Andreas Reitan, radiovert og debattleder fra Nea Radio. Alle politiske partier er invitert til å delta i debatten. Tema for debatten vil være av nasjonal karakter, omhandle villaksen som en fantastisk art og grunnlag for bosetting, næringsutvikling og hobby.

Kl 15:00: Musikalsk innslag av Siri Bones og John Oddstein Aune

Kl 15:15: Elva som Pedagogisk Ressurs presenterer sitt arbeid i elva

Kl 15:30: Musikalsk innslag av Siri Bones og John Oddstein Aune

Kl 15:50: Trekning loddsalget til SJFF Ung

Kl 16:00: Demonstrasjon elveredning av person

Norsk Folkehjelp vil demonstrere en redningsaksjon av en person som har falt på elva.​​​

- Annonse -
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.