Bli med på predatorfiske i et av Norges beste fiskevann!
Henning Ottarsrud
Publisert 01.06.2018 10:45
Oppdatert 01.06.2018 14:29
Bli med på predatorfiske i et av Norges beste fiskevann!
Nå kan du bli med Emma Håkonsen og NJFF – Vestfold på introfiske i Akersvannet. Meld deg på i dag, for denne turen er virkelig en godbit blant alle introfisketurene.
Introfisketurene går sin seiersgang over hele landet. NJFFs lokallag og fylkeslag byr på 250 introfisketurer som du kan bli med på. En av turene går til Akersvannet med ingen ringere enn den kjente fiskespesialisten, Emma Håkonsen, som guide.

​Det er 8. juni det skjer i Akersvannet – en næringsrik innsjø kjent for gjeddepurker, gampegjørs og grisefeite abborer. NJFF – Vestfold inviterer til introfiskekurs og predatorfiske med Emma Håkonsen som turleder og fiskespesialist. Hun vil gi innføring i nye og spennende fiskemetoder.    

- Vi har av sikkerhetshensyn satt en nedre aldersgrense på 14 år. Vi møtes i sydenden (Stokke) av Akersvannet fredag kl 18.00 for litt teori og gjennomgang av metoder og utstyr, så setter vi opp telt og rigger camp. Deretter er det fiske både kveld, natt og morgen. Vi fisker fra båter med 3-4 mann i hver båt, og vi har med elektromotor og batterier til hver båt. Vi holder også grillmat og mineralvann litt utpå kvelden. Deltakere må selv ta med resterende mat (frokost/matpakke), sier kontaktperson og fylkessekretær, Øystein C. Rønning, i NJFF - Vestfold.

Følgende utstyr medbringes av deltagerne: Flytevest, fiskestang/snelle/sene (passer best med stang tilpasset opptil ca 40g slukvekt), telt, sovepose, liggeunderlag, hodelykt, varme klær. Det er en fordel med håv og tang for skånsom krokfjerning.

- Vi gjør oppmerksom på at all gjørs skal settes ut igjen, og alle gjedder over 70cm likeså. Gjørsbestanden er sårbar, og store fisker er pga tungmetaller i kjøttet uegnet som mat. Det er av hensyn til skånsom avkroking og utsetting forbudt å meite (agnfiske). Vi holder det som skal i enden av snøret (stålfortom, jigger, sluker), men ta gjerne med egne jigger, wobblere dere ønsker å prøve ut. Deltakere over 16 år må kjøpe fiskekort. Dette gjøres på stedet med mobil, sier Rønning. Han gleder seg til arrangementet.

- Deltagerne kan forvente et helt spesielt fiske med spennende utstyrskombinasjoner og rå fiskearter som hiver seg på uten å nøle. Prikken over i'en er Emma. Hun kan virkelig alt om predatorfiske, avslutter han.  

Arrangementet er gratis for medlemmer av NJFF. Påmelding til vestfold@njff.no med navn, alder, tlfnr, og eventuell foreningstilhørighet. Påmelding stoppes når man har nådd 11 deltakere. Spørsmål kan rettes til fylkessekretær Øystein C. Rønning på mobilnr 95763666.

Arrangementet er alkoholfritt av sikkerhetsmessige hensyn. 


Akersvannet byr på flotte gjedder og Emma Håkonsen viser deg effektivt fiske etter disse. ​

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Gjensidige2019
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.