Brennesleaïoli
Anine Gutubakken Byles
Publisert 04.06.2021 12:48
Oppdatert 04.06.2021 12:48
Brennesleaïoli
Foto: Anine Gutubakken Byles
Brennesleaïoli passer utmerket til grillmaten enten du har fisk eller vilt på menyen. Visste du at kun 100 gr brennesle om dagen skal til for å dekke ditt C-vitaminbehov?

Planten som alle har brent seg på og som alle skyr, er ikke bare ugress - det er en næringsrik og matnyttig plante. Brennesle kan tørkes, forvelles, brukes i gryteretter, suppe, te og pesto. Vi laget en deilig brennesleaïoli som ikke bare ser frisk og god, men som også smaker himmelsk.

Ikke glem hansker når du plukker brennesle!

Oppskrift
Brennesleaïoli

Ingredienser
1 porsjon:

2 eggeplommer
2 ss sennep
2 fedd hvitløk
5 dl solsikkeolje
4 dl brennesleblader
2 ts salt
1 ts hvitvinseddik
1 ts sitronsaft

Slik gjør du:

  1. Finhakk hvitløken, og ha det over i en bolle. Tilsett eggeplommene og sennepen, og bland det hele sammen.
  2. Visp kraftig for hånd eller med en elektrisk visp mens du tilsetter oljen i en tynn stråle. Aïolien vil begynne å tykne.
  3. Gi brenneslebladene et oppkok. Ha dem over i en sil og la dem renne av. Legg de på et tørkle. Når de ikke er så våte finhakkes bladene. La de avkjøle seg noe.
  4. Smak til aïolien med salt, hvitvinseddik og sitronsaft. Rør inn brenneslebladene til slutt.

Til alle oppskrifter​

Del dine middager med #njffmat på Instagram. ​​​​​​​​​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige jakthund gul
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.