Ceviche med torsk
Anine Gutubakken Byles
Publisert 13.01.2021 09:36
Oppdatert 25.01.2021 17:23
Ceviche med torsk
Foto: Anine Gutubakken Byles
Ceviche med nyfisket torsk og deilige grønnsaker er en lett og god rett som i tillegg er rask å lage. Salaten stammer fra Peru, og fisken marineres i sitronsyre som gir den et «kokt» utseende.

​​​​​Det er viktig å bruke fersk fisk for å unngå bakterier da denne fiske spises råMarinaden inneholder lime, sitron, appelsin eller annen sitrusfrukt, og det er syren fra sitrusfrukten som får fisken til å få et kokt utseende, men med en frisk og rå smak. Det er den syrlige marinaden som gjør at fiskekjøttet denaturerer. Det vil si at syren sørger for en fullstendig eller delvis ødeleggelse av proteinstrukturen – og dermed får fisken det "kokte" utseendet. 

Fisk som egner seg til ceviche  

Fisk som torsk, kveite, villaks og fjellørret kan brukes til ceviche. Torsk er en fisk som lett flaker seg og trenger derfor kun 20 minutter i marinaden. En fastere fisk som ørret kan ligge i 1 time. Det meste av grønnsaker passer til. Både mango, granateple, appelsin, chili, stangselleri, fennikel, og avokado. ​

Oppskrift Ceviche 

Ingredienser 
4 personer: 

600 gram nyfisket torsk 
1.5 dl sitronsaft 
1.5 dl limesaft 
2 ss olivenolje  
0.5 ts salt 
0.5 ts pepper 
200 gr cherrytomater 
stk vårløk 
0.5 stk søt paprika 
0.5 stk grønn paprika 

Slik gjør du: 

  1. Del opp torskefileten i biter på 1 x 1 centimeter, og ha fisken over i en bolle. Ha på sitronsaft, limesaft, salt og pepper, og rør det godt sammen. Dekk til bollen med plastfolie og la det marinere kaldt i cirka 20 minutter.
  2. Del cherrytomatene i tovårløk og søt paprika i skiver og grønn paprika i små biter.
  3. Dander torskebitercherrytomater, vårløk, søt og grønn paprika på en tallerken, og server med en gang. ​

Til alle oppskrifter​


Del dine middager med #njffmat på Instagram. ​​​- Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.