Del jaktbilder med vett og forstand
Publisert 09.10.2018 15:26
Oppdatert 10.10.2018 08:29
Del jaktbilder med vett og forstand
Mange jegere deler i disse dager stolt bilder av dyr de har skutt på sosiale medier. Er dette greit, eller skal vi slutte å dele jaktbilder som viser blod og døde dyr?

​​​​NRK har skrevet en sak om at jaktbilder får negative tilbakemeldinger i sosiale medier. Å posere med et dødt dyr kan provosere selv om dette ikke er jegernes hensikt.  De vil dokumentere jaktopplevelsen sin og er stolte av hva de har fått til på en god jaktdag. 

Vis respekt for viltet

– Jeg anbefaler å bruke litt tid på å legge dyret slik at det ser fint ut, sørge for at det ikke blir for mye ​blod og gørr, og ikke sitte oppå dyret, men sitte ved siden av. En skal ha respekt for viltet, selv om det er dødt, sier August Johan Evensen til NRK. Han er en ivrig jeger som ofte deler bilder fra jakta i sosiale medier. Bildene han deler er nøye vurdert før de publiseres.

Da VG publiserte artikkelen om Roger Hopland som skjøt 4 hjorter på 15 minutter fikk han mye negativ oppmerksomhet og kommentarer som at jegere er bestialske drapsmenn. Det er totalt bomskudd i forhold til realitetene. Vi driver en human jakt, og tar livet av dyra på en human måte, sier Hopland til NRK.

– Vi forstår veldig godt at jegere ønsker å legge ut bilder og synes det er en fin måte å vise fram jakt på. Men vi ber dem være litt forsiktige og tenke gjennom hvordan disse bildene blir tatt, sier Espen Søilen, generalsekretær i NJFF. ​

Vær stolt av å være jeger

I rapporten fra Natur og miljøbarometeret i 2017 kom det frem at 86 % av de spurte har svært eller ganske god tiltro til at jakt utøves på en human og forsvarlig måte. Der kom det også frem at tre av fire nordmenn er positive til jakt. 

Jegere skal ikke trenge å skjule det de gjør.  – Som jeger er man en kulturbærer, og det skal man være stolt av. Vi høster av naturens overskudd uten at den forringes. Når man jakter er man en ambassadør for hele jegerstanden og bør oppføre seg deretter, sier informasjonssjef, Espen Farstad. ​​


Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Jakthundboka
NJFF livsforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.