Den første makrellstørja er merket!
Publisert 13.09.2019 08:49
Oppdatert 13.09.2019 14:12
Den første makrellstørja er merket!
Fra fjorårets forskningsfiske. Foto: Sean Tracey.
Det ble i år åpnet for et begrenset sportsfiske, med formål om å merke og slippe ut fisken. Den første størja er nå merket og sluppet ut igjen vest av Frøya på Trøndelagskysten.

​11. september er en dato som ofte bringer fram negative assosiasjoner, men for Lars Holmquist og norsk sportsfiske vil 11. september 2019 stå som en merkedag. Holmquist fikk i samarbeid med temaet til Enrico Wyrwa en fabelaktig fisk opp til båten, merket den og lot den gå igjen. Dette er første gang i nyere tid det er blitt tatt en makrellstørje under lovlig sportsfiske i Norge.

Fisken var 232 cm lang og med det godt over 200 kg. Størja ble tatt på stang.

Det fiskes fortsatt, og sesongen er langt fra over, så vi i NJFF krysser fingrene for at både Enricos og de andre teamene som jobber på der ute får mange flere suksesser, så lenge sjøen tillater dem å være ute.

Første land i Norden

NJFF har over flere år nå arbeidet aktivt med å få på plass ei kvote for sportsfiske etter makrellstørje. I år lyktes det endelig og selv om kvoten er liten (1 tonn) og antall tillatte team med fiskere er lavt (4 team) så er det uansett historisk at vi som første land i Norden nå har en slik mulighet. Årets fiske er et rent fang og slipp fiske siden en er pålagt å merke all den levedyktige makrellstørja en får opp. Dette vil kunne gi oss økt kunnskap om størja i norske farvann.

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.