Dette kreves ved sportsfiske etter makrellstørje
Publisert 12.03.2019 14:48
Oppdatert 20.03.2019 15:01
Dette kreves ved sportsfiske etter makrellstørje
Foto: Sean Tracey
Forrige uke ble det offentliggjort at det blir sportsfiske etter makrellstørje i 2019. Nå er kravene til deltakerne i dette fisket klare og søknadsfristen er 1. april.

​​​Dette vil være et såkalt «merk- og slipp» fiske i perioden 13. mai til og med 31. desember 2019. Fisket vil på den måten bidra til økt kunnskap om arten. 

Egnet, utrustet og bemannet

Sportsfisketeamene som får adgang til å delta i fisket etter makrellstørje må, før fisket tar til, få en tillatelse til å merke makrellstørjen med spaghettimerke. I tillegg må teamene, som under fjorårets merkeprosjekt, dokumentere at de har egnet sportsfiskeutstyr til fiske etter stor makrellstørje, samt kunne vise til erfaring med fiske etter virkelig stor fisk. Alle deltakerne på teamet må slik reglene nå er laget være bosatt i Norge. 

Se alle vilkår for deltakelse i sportsfiske etter makrellstørje

Påmelding

Søknadsfrist for sports- og rekreasjonsfiskelag som ønsker å delta i fisket etter makrellstørje er 1. april.

Søknadsskjema for påmelding til fiske av makrellstørje 2019.

Husk å legge ved en punkt-for-punkt besvarelse av kravlisten.

Søknad kan eventuelt sendes pr. post til: Fiskeridirektoratet pb. 185 Sentrum, 5804 Bergen. Påmeldingen merkes med «makrellstørje – sports- og rekreasjonsfiske».​

- Annonse -
Familiemedlemskap
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.