Dette må du vite før du skal på jakt i Sverige
Publisert 18.12.2018 09:19
Oppdatert 18.12.2019 11:03
Dette må du vite før du skal på jakt i Sverige
Foto: Andreas Fristad #jaktogfiskeglede
I Norge er det ikke lenger lov å jakte hjortevilt og skogsfugl etter 23. desember. I Sverige er det imidlertid muligheter enda litt lengre.

​​​​Frakt av våpen

Det er din plikt å sette deg inn i kravene. Det er egne regler for å reise til Sverige med skytevåpen, det er ikke nok at du har gyldig europeisk våpenpass. Du må føre våpenet inn i Sverige på nett hos svenske tullverket før du reiser. Du kan også gjøre det på tollstasjonen når du krysser grensa.

Her kan du lese om hva du skal gjøre hvis du skal reise med våpen.

Lyddemper

Lyddempere er registreringspliktige i Sverige. Det betyr at det ikke er tillatt å medbringe uregistrerte lyddempere fra Norge, med mindre det er gitt tillatelse gjennom en egen innførselstillatelse. Hvordan du søker om tillatelse til å medbringe lyddemper til Sverige, kan du lese mer om her​.​

Hund

Mattilsynet har innført strengere regler fra 1. mai 2013 med krav om at alle hunder som har vært innom i Sverige, må behandles mot revens dvergbendelorm. Dette er en konsekvens av at revens dvergbendelorm er påvist i Sverige. Slik behandling skal bevitnes av veterinær. I tillegg skal hunder som tas over grensa til Norge være ID-merket, vaksinert og ha eget pass. Les mer på Mattilsynets nettside

Statens jakt kort i Sverige – et krav til alle som skal jakte

På samme måte som i Norge, må alle som skal utøve jakt i Sverige betale en årlig jegeravgift (Statens jaktkort). Betaling for utenlandske jegere kan kun skje via Naturvårdsverkets nettsider. Kvittering må medbringes under jakt. Mer informasjon finner du på Naturvårdsverkets hjemmeside.

På nettsidene til Svenska Jägareförbundet, ligger mer informasjon om jakt i Sverige. 

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.