Dette var oppslukende
Henning Ottarsrud
Publisert 08.05.2018 14:49
Oppdatert 11.05.2018 09:09
Dette var oppslukende
Askøy JFF arrangerte artsfisketur i sjøen, tidligere i mai. Det ble tatt 7 arter, og dette ble så spennende at ingen tok seg en gang tid til å spise lunsj.

​​​Foreningen hadde for anledningen hyret inn «artsfiskerguden» på Askøy, Artur Klavins. Han ga alle en introduksjon til artsfiske og hva som gir det store kicket.

- Fiske handler tradisjonelt om å få mest og størst fisk. Ofte fiskes det på måfå, og man er fornøyd om det biter. Med artsfiske driver du et rettet fiske, etter eksempelvis tangkutling som er en minifisk som må lures med bittesmå kroker. Derfor ble det eksempelvis stor ståhei på brygga, da en av deltagerne våre nappa opp en dvergulke under vårt arrangement, smiler Marion Olsen, initiativtager i Askøy JFF.

Hun forteller om et lærerikt kurs hvor det ble fortalt om utstyr og teknikker. Skal man fiske flere arter, er det agn som gjelder. Bøtta med reker i lake, som hun hadde med, fikk hun streng beskjed om å ta med hjem igjen.

- Jeg trodde det var godt som gull, med den gang ei. Ferske reker og små makrellbiter er tingen, ler hun.

Det ble tatt berggylte, bergnebb, blåstål, lyr, sei, sypike og dvergulke under arrangementet. Askøy JFF arrangerer nye introfiskekurs etter ørret (26. mai) og meitefiske (18. august). Du er hjertelig velkommen til å være med!

 

Under introfiske etter arter på Askøy, tok Mathilde Olsen denne bergnebben på knøttliten krok med en rekebit. Foto: Marion Olsen. 

---------------

Introfiske retter seg både mot nye fiskere og fiskere som har lyst til å lære nye metoder eller bli med på nye og annerledes fiskeopplevelser. Hensikten er at du skal få erfaring, slik at du kan dra på tilsvarende fisketurer på egenhånd. 

Alle kan delta på introfisketurene.  

Bli med!

Les mer om introfiske

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Gjensidige2019
Herlet Tech
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.